Πακιστάν προς ΗΠΑ: «Δεν συμπεριφέρονται έτσι οι σύμμαχοι»

Πακιστάν προς ΗΠΑ: «Δεν συμπεριφέρονται έτσι οι σύμμαχοι»

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Πακιστάν ανακοίνωσε σήμερα ότι οι «αυθαίρετες προθεσμίες» που ορίζουν οι ΗΠΑ και η αλλαγή στόχων είναι αντιπαραγωγικές για την καταπολέμηση των κοινών απειλών ασφαλείας στην περιοχή μετά την αναστολή της χορήγησης στρατιωτικής οικονομικής βοήθειας στο Ισλαμαμπάντ.

«Δεν εχουμε καμία συμμαχία με τις ΗΠΑ», διαμήνυσε σύμφωνα με όσα μεταδίδει η Wall Street Journal, ο υπουργός Εξωτερικών του Πακιστάν, τονίζοντας ότι «δεν συμπεριφέρονται έτσι οι σύμμαχοι». 

Ανακοίνωση του πακιστανικού υπουργείου Εξωτερικών, η οποία εκδόθηκε λίγο μετά την ανακοίνωση της Ουάσινγκτον για αναστολή της χορήγησης στρατιωτικής οικονομικής βοήθειας στο Πακιστάν, καθώς κατηγορούν την χώρα ότι απέτυχε να καταπολεμήσει τα εγχώρια δίκτυα τρομοκαρατίας, αναφέρει: «Συνεργαζόμαστε με την αμερικανική κυβέρνηση στο ζήτημα της ασφάλειας και αναμένουμε περισσότερες λεπτομέρειες»

«Οι αυθαίρετες προθεσμίες, οι μονομερείς αποφάσεις και οι αλλαγές των στόχων είναι αντιπαραγωγικές για την αντιμετώπιση των κοινών απειλών», συμπλήρωσε το υπουργείο.

Η οικονομική βοήθεια εκτιμάται ότι ανέρχεται σε τουλάχιστον 900 εκατομμύρια δολάρια.

Με πληροφορίες από REUTERS, ΑΠΕ, WALL STREET JOURNAL

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή