ΕΕ: Oυδέν σχόλιο για τις χθεσινές «εκλογές» στα κατεχόμενα

ΕΕ: Oυδέν σχόλιο για τις χθεσινές «εκλογές» στα κατεχόμενα

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κληθείς να σχολιάσει τα αποτελέσματα των λεγόμενων εκλογών στην κατεχόμενη από τα τουρκικά στρατεύματα βόρεια Κύπρο, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς απάντησε ότι δεν έχει να κάνει κανένα σχόλιο, προσθέτοντας πως τα τελικά αποτελέσματα της ψηφοφορίας δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά.

Εξάλλου, το Politico σε σημερινό του δημοσίευμα αναφέρεται στην ανάδειξη του εθνικιστικού Κόμματος Εθνικής Ενότητας σε νικητή των εκλογών και επισημαίνει ότι το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα, που τάσσεται υπέρ της επανένωσης του νησιού, ήρθε δεύτερο σε ψήφους (με ποσοστό σχεδόν 22%). Αβέβαιο παραμένει, ωστόσο, το ενδεχόμενο, εάν ο προηγούμενος κυβερνητικός συνασπισμός θα μπορέσει να σχηματίσει εκ νέου κυβέρνηση. Στις εκλογές στα κατεχόμενα, τα οποία έχουν αναγνωριστεί μόνο από την Τουρκία, όπως υπενθυμίζει το Politico, συμμετέχουν 8 κόμματα, ενώ δικαίωμα ψήφου έχουν περί τα 190.000 άτομα.

(πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή