ΗΠΑ: Ζημιές ύψους 306 δισ. δολαρίων από τις φυσικές καταστροφές το 2017

ΗΠΑ: Ζημιές ύψους 306 δισ. δολαρίων από τις φυσικές καταστροφές το 2017

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ζημιές ύψους 306 δισεκατομμυρίων δολαρίων προκάλεσαν οι φυσικές καταστροφές στις ΗΠΑ το 2017, αριθμός ρεκόρ για το χρονικό διάστημα μόλις ενός έτους, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Washington Post. 

Οι τυφώνες Χάρβεϊ, Ίρμα και Μαρία σε συνδυασμό με τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν την Καλιφόρνια, καθώς και άλλες φυσικές καταστροφές, καθιστούν το 2017 την πιο «ακριβή» χρονιά στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών, σύμφωνα με τον κυβερνητικό οργανισμό National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA). 

Η πιο «ακριβή» καταστροφή του 2017 υπήρξε ο τυφώνας Χάρβεϊ, ο οποίος προκάλεσε εκτεταμένες πλημμύρες στο Χιούστον και σε άλλες περιοχές του Τέξας τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, κοστίζοντας στο αμερικανικό κράτος 125 δισεκατομμύρια δολάρια. 

Το μέγεθος των καταστροφών της περασμένης χρονιάς έχει προκαλέσει ανησυχίες σε επιστημονικούς κύκλους σχετικά με το τι πρόκειται να συμβεί στο μέλλον, καθώς οι επιστήμονες φοβούνται ότι η κλιματική αλλαγή θα καταστήσει τα ακραία καιρικά φαινόμενα πιο καταστροφικά τα επόμενα χρόνια. 

Η δεύτερη πιο «ακριβή» χρονιά στην ιστορία του αμερικανικού κράτους είναι το 2005, όταν τα ακραία καιρικά φαινόμενα, στα οποία περιλαμβανόταν ο τυφώνας Κατρίνα, είχαν προκαλέσει ζημιές ύψους 215 δισ. δολαρίων στις ΗΠΑ. Οι μετρήσεις του NOAA ξεκίνησαν το 1980.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή