Ανασχηματισμός στην κυβέρνηση Μέι

Ανασχηματισμός στην κυβέρνηση Μέι

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Σε ανασχηματισμό προχώρησε χθες η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι μετά μια σειρά σκανδάλων που συγκλόνισαν τη χώρα. Σε μια προσπάθεια ενεργοποίησης του κόμματος των Συντηρητικών, που εμφανίζεται διχασμένο με αφορμή το Brexit, η Μέι διόρισε νέο ηγέτη των Τόρις τον Μπράντον Λιούις, στον οποίο ανέθεσε τη λειτουργία του κόμματος και τις καμπάνιες του. Ο Λιούις ήταν υπουργός Μετανάστευσης.

Ο Ντέιβιντ Λίντινγκτον διορίστηκε υπουργός Επικρατείας, ένας παρασκηνιακός ρόλος υποστήριξης της πρωθυπουργού που έχει στόχο κυρίως την αρμονική λειτουργία του υπουργικού συμβουλίου. Προκάτοχός του ήταν ο Ντέμιαν Γκριν, ο οποίος υποχρεώθηκε σε παραίτηση τον περασμένο μήνα, επειδή κατηγορήθηκε ότι έβλεπε πορνογραφικό υλικό στον υπολογιστή του και είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά μια γυναίκα. Σύμφωνα πάντως με το Σπίγκελ, συνολικά 24.000 υπάλληλοι και μέλη της βρετανικής βουλής επιχείρησαν να εισέλθουν σε τέτοιου είδους ιστότοπους. Στις θέσεις τους παρέμειναν τέσσερις βασικοί υπουργοί, του Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις, των Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον, των Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ και των Εσωτερικών Αμπερ Ραντ. Διευρυμένο ρόλο ανέλαβε ο Σαγίντ Τζαβίντ, ο οποίος πρόσθεσε τη στέγαση στις αρμοδιότητές του, στο πλαίσιο του νεοπαγούς υπουργείου για τις κοινότητες και τις περιφέρειες.

Σε μια άλλη εξέλιξη, εκπρόσωπος της Μέι δήλωσε χθες ότι η πρωθυπουργός έχει ξεκαθαρίσει πως θέλει να διαπραγματευτεί μια συμφωνία για το Brexit, η οποία θα εξυπηρετεί όλο το Ηνωμένο Βασίλειο και δεν θεωρεί ότι είναι ώρα για ένα δεύτερο δημοψήφισμα για την ανεξαρτητοποίηση της Σκωτίας. «Η πρωθυπουργός έχει ξεκαθαρίσει πλήρως την πρόθεσή της να εξασφαλίσει μια συμφωνία και αυτή θα είναι μια καλή συμφωνία, η οποία θα εξυπηρετεί όλο το Ηνωμένο Βασίλειο καθώς και την Ε.Ε. Και δεύτερον, έχει υπάρξει πολύ σαφής εδώ και πολλούς μήνες ότι τώρα δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για ένα δεύτερο δημοψήφισμα στη Σκωτία», είπε ο εκπρόσωπος στους δημοσιογράφους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή