Πιθανή κλήση Τραμπ από τον Μιούλερ

Πιθανή κλήση Τραμπ από τον Μιούλερ

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Σε κατάθεση θα κληθεί πιθανότατα ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ενώπιον του ειδικού ανακριτή Ρόμπερτ Μιούλερ, στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται για να διαπιστωθεί εάν υπήρξε συμπαιγνία του επιτελείου του Τραμπ με ρωσικές δυνάμεις στις εκλογές του 2016, καθώς το δίκτυο NBC αποκαλύπτει πως σε εξέλιξη βρίσκονται σχετικές προκαταρκτικές συζητήσεις.

Σύμφωνα με τις πηγές του NBC, δικηγόροι του Τραμπ συναντήθηκαν με εκπροσώπους του Μιούλερ στα τέλη του Δεκεμβρίου ώστε να καθοριστούν οι λεπτομέρειες της ενδεχόμενης κατάθεσης. Οι συζητήσεις αφορούσαν, μεταξύ άλλων, την πιθανή τοποθεσία και τη χρονική έκταση της ανάκρισης, όπως επίσης τις νομικές εγγυήσεις και τη μορφή της, καθώς είναι πιθανό ο Τραμπ να μην παραστεί αυτοπροσώπως ενώπιον του Μιούλερ αλλά να αποστείλει γραπτώς τις απαντήσεις του. Μέχρι στιγμής, ο Μιούλερ έχει αποδώσει κατηγορίες εναντίον τεσσάρων συνεργατών του Τραμπ, ενώ το κλίμα έχει ήδη φορτιστεί εξαιτίας των αποκαλύψεων του Μπάνον στο βιβλίο του Μάικλ Γουλφ.

Την Κυριακή, ο Στιβ Μπάνον πραγματοποίησε στροφή 180 μοιρών, καθώς δήλωσε σε έντονα απολογητικό ύφος πως οι κατηγορίες εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ δεν απευθύνονταν, τελικά, σε αυτόν, αλλά στον Πολ Μάναφορτ, τον πρώην επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ. Χαρακτηριστικά, ο Στιβ Μπάνον δήλωσε πως «ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ είναι πατριώτης και καλός άνθρωπος. Eχει ταχθεί ολόψυχα στην υποστήριξη του πατέρα του και της ατζέντας που έχει βοηθήσει τη χώρα». Ορισμένοι ερμηνεύουν τις δηλώσεις του Μπάνον ως μια προσπάθεια να διατηρήσει τη διευθυντική θέση του στον ειδησεογραφικό ιστότοπο Breitbart News, μετά τις υπόνοιες του Λευκού Οίκου πως ο Μπάνον θα έπρεπε να δει την πόρτα της εξόδου. Την ίδια στιγμή, ο Γουλφ διαψεύδει τον Μπάνον, καθώς χθες δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή πως οι κατηγορίες «δεν αφορούσαν τον Μάναφορτ, αφορούσαν απευθείας τον Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ».

«Αντιπατριωτική πράξη»

Υπενθυμίζεται ότι στο βιβλίο του Γουλφ ο Μπάνον χαρακτηρίζει τη συνάντηση του υιού του Τραμπ με Ρωσίδα δικηγόρο τον Ιούνιο του 2016 «προδοσία» και «αντιπατριωτική πράξη», ενώ προβαίνει σε αποκαλύψεις που αμφισβητούν την αξία του Αμερικανού προέδρου. Στην πρώτη αντίδρασή του, ο Τραμπ κατηγόρησε τον Μπάνον πως «έχει χάσει το μυαλό του», ενώ το Σάββατο δήλωσε για τον εαυτό του πως είναι «μια πολύ σταθερή ιδιοφυΐα». Ταυτοχρόνως, οι στενοί συνεργάτες του έχουν επιδοθεί σε έναν συνεχή αγώνα υποστήριξης του Αμερικανού προέδρου και αποδόμησης του Μπάνον. Ο κορυφαίος σύμβουλος του Λευκού Οίκου Στίβεν Μίλερ χαρακτήρισε την Κυριακή το βιβλίο «αποκύημα φαντασίας» και τις δηλώσεις του Μπάνον «εκδικητικές και εκτός πραγματικότητας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή