ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Νυχτερινές αεροπορικές επιδρομές από τον ισραηλινό στρατό

syria-nychterines-aeroporikes-epidromes-apo-ton-israilino-strato-2226577

Ο ισραηλινός στρατός πραγματοποίησε κατά τη διάρκεια της νύχτας αεροπορικές επιδρομές και έριξε πυραύλους εδάφους-εδάφους στη Συρία, προκαλώντας κυρίως υλικές ζημιές "κοντά σε μια στρατιωτική θέση", ανακοίνωσε σήμερα ο συριακός στρατός.

Στη σχετική ανακοίνωσή του ο στρατός της Συρίας προσθέτει ότι ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη έριξαν πυραύλους στην περιοχή Αλ Κουτάιφα κοντά στην Δαμασκό από τον εναέριο χώρο του Λιβάνου γύρω στις 02:40 ώρα Ελλάδος και ότι οι συριακές αμυντικές δυνάμεις έπληξαν ένα από τα αεροσκάφη.

Το Ισραήλ έριξε στη συνέχεια πυραύλους εδάφους-εδάφους από τα κατεχόμενα Υψίπεδα του Γκολάν, αλλά οι συριακές αμυντικές δυνάμεις τους κατέρριψαν, προσθέτει ο συριακός στρατός στην ανακοίνωσή του.

Στην τρίτη επίθεση που πραγματοποίησε ο ισραηλινός στρατός, σύμφωνα με τον συριακό στρατό, κατά τη διάρκεια της νύχτας που πέρασε, ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη έριξαν 4 ρουκέτες από το ισραηλινό έδαφος και η συριακή άμυνα κατέρριψε τη μία, ενώ οι άλλες προκάλεσαν υλική ζημιά.

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού που ρωτήθηκε αρνήθηκε να σχολιάσει την ανακοίνωση αυτή του συριακού στρατού.

Σε αυτήν ο στρατός της Δαμασκού επαναλαμβάνει τις προειδοποιήσεις του για σοβαρά αντίποινα για τα πλήγματα και κατηγορεί εκ νέου το Ισραήλ ότι χρησιμοποιεί τις επιθέσεις για να υποστηρίξει οργανώσεις μαχητών στη Συρία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ