ΚΟΣΜΟΣ

Γουλφ: Οσοι βρίσκονται γύρω από τον Τραμπ ανησυχούν για την ψυχική του υγεία

trump--6

Υπό την κριτική που δέχθηκε από τον Λευκό Οίκο, ο Μάικλ Γουλφ υπερασπίστηκε τα ερωτήματα που θέτει το νέο του βιβλίο «Φωτιά και Οργή» σχετικά με τις νοητικές ικανότητες του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ως ευθύνη των ανθρώπων που συναναστρέφονται μαζί του.

«Θα ήταν ανεύθυνο να μην αναφερθώ σε αυτό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γουλφ στην εκπομπή του CNN «Tonight with Don Lemon».

Από την πλευρά του ο Λευκός Οίκος και η εκπρόσωπος Τύπου Σάρα Σάντερς έχουν χαρακτηρίσει το βιβλίο ως «ολοκληρωτική φαντασία», ενώ ένας δικηγόρος του Τραμπ προειδοποίησε τόσο τον Γουλφ όσο και τον εκδότη του για το ενδεχόμενο λήψης νομικών μέτρων.

Το CNN δεν επιβεβαίωσε ανεξάρτητα τους ισχυρισμούς του Γουλφ, που δίνουν έμφαση στην ανησυχία των ανθρώπων που βρίσκονται γύρω από τον Τραμπ σχετικά με την ικανότητα του προέδρου ν’ ασκήσει τα καθήκοντά του.

Ο Γουλφ δήλωσε στο CBS νωρίτερα χθες ότι δεν έχει μιλήσει με μέλη της κυβέρνησης Τραμπ ή τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς.

Ο ίδιος επανέλαβε χθες ότι παρά τις δηλώσεις για το αντίθετο, το «100% των ανθρώπων γύρω από τον Τραμπ ανησυχούν για την νοητική του κατάσταση. Ο καθένας προσπαθεί να σταθεί εκεί, σαν να μην πρόκειται για μία κρίση», δήλωσε ο Γουλφ τονίζοντας ότι οι άνθρωποι γύρω από τον πρόεδρο δεν θέλουν ν’ αμφισβητήσουν την καταλληλότητα του. Αυτό μερικώς συμβαίνει από το γεγονός ότι είναι ένα «αναπόφευκτο ερώτημα».

Ο Τραμπ «δεν μπορεί να βάλει μία λογική πρόταση δίπλα στην άλλη. Είναι εντελώς εκτός. Δεν μπορεί να σταθεί σ’ ένα ζήτημα. Δεν μπορεί να σταθεί σ’ ένα σημείο της ομιλίας του», συμπλήρωσε ο Γουλφ.

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός πρόεδρος υπερασπίστηκε την πνευματική του υγεία προχωρώντας σε μία σειρά από αναρτήσεις το πρωί του Σαββάτου, γράφοντας χαρακτηριστικά ότι ο ίδιος είναι «μία σταθερή διάνοια».

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, CNN)