Τα τατουάζ οδήγησαν στη σύλληψη αρχηγού της Γιακούζα

Τα τατουάζ οδήγησαν στη σύλληψη αρχηγού της Γιακούζα

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ταϊλανδική αστυνομία συνέλαβε έναν αρχηγό της ιαπωνικής μαφίας, της Γιακούζα, ο οποίος διέφευγε τη σύλληψη επί δεκαπέντε χρόνια, όταν η εικόνα των ολόσωμων τατουάζ του έγινε δημοφιλής στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook. Ο Σιτζεχάρου Σίραϊ κατηγορείται ότι δολοφόνησε μέλος αντίπαλης συμμορίας το 2003. Οι φωτογραφίες των πολύπλοκων τατουάζ της Γιακούζα του 74χρονου ελήφθησαν από άτομο στην Ταϊλάνδη που δεν είχε ιδέα για την ταυτότητα του ανθρώπου αυτού.

H οργάνωση Γιακούζα, που αποτελείται από συμμορίες με τη δομή της μαφίας, είναι μέρος της ιαπωνικής κοινωνίας επί αιώνες και, σύμφωνα με υπολογισμούς, σήμερα αριθμεί 60.000 μέλη. Ενώ οι ίδιες οι συμμορίες δεν είναι παράνομες, τα περισσότερα από τα κέρδη τους προέρχονται παρανόμως από τα στοιχήματα, την πορνεία, τη διακίνηση ναρκωτικών, όπως εξάλλου και από τους χάκερ.

Οταν οι φωτογραφίες του Σίραϊ έγιναν viral στο Διαδίκτυο, ήρθαν σε γνώση της ιαπωνικής αστυνομίας, η οποία και ζήτησε τη σύλληψή του. Η ταϊλανδική αστυνομία τον συνέλαβε και τον κράτησε στο Λοπμπουρί, βορείως της Μπανγκόκ, για παραβιάσεις του νόμου περί βίζας, ενώ πρόκειται να εκδοθεί στην Ιαπωνία, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες για φόνο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ηλικιωμένος άνδρας παραδέχθηκε ότι είναι μέλος της Γιακούζα, αλλά δεν ομολόγησε τον φόνο του 2003. Εφυγε από την Ιαπωνία για την Ταϊλάνδη το 2005.

Οι φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο Facebook απεικονίζουν έναν ηλικιωμένο άνδρα, που μοιάζει ιδιαίτερα ευάλωτος, με ολόκληρη την πλάτη του και το μεγαλύτερο μέρος του στήθους του καλυμμένα από περίτεχνα τατουάζ. Την ώρα της φωτογράφισης έπαιζε κάποιο επιτραπέζιο παιχνίδι με άλλους ηλικιωμένους στην άκρη του δρόμου. Επίσης φαίνεται από τις φωτογραφίες ότι του λείπει ένα κομμάτι από το μικρό του δάχτυλο. Αυτή η πρακτική ακρωτηριασμού είναι συνήθης τιμωρία που επιβάλλει η Γιακούζα για τα σφάλματα που μπορεί κάποιο μέλος της να έχει διαπράξει.

Οπως αναφέρουν πληροφορίες, πρόσφατα στην Γιακούζα δημιουργήθηκε ένα ρήγμα που αναζωπύρωσε τους φόβους για πόλεμο των αντίπαλων συμμοριών. Κάποια βασικά μέλη της Γιαμαγκούτσι-γκούμι του Κόμπε έφυγαν από την κεντρική οργάνωση, προκειμένου να σχηματίσουν ένα παρακλάδι στην κεντρική περιφέρεια Χιόγκο. Ενα μέλος τόνισε ότι οι αποχωρήσαντες ήταν δυσαρεστημένοι από τον τρόπο με τον οποίο ο παλιός τους αρχηγός συγκέντρωνε τα χρήματα. Η συμμορία Γιαμαγκούτσι-γκούμι είναι το μεγαλύτερο από τα συνδικάτα οργανωμένου εγκλήματος της Ιαπωνίας και είναι γνωστή και με το όνομα Γιακούζα.

Η νέα ομάδα, η οποία θα ονομάζεται Νινκύο Νταντάι Γιαμαγκούτσι-γκούμι, δεν έχει προς το παρόν συγκεκριμένο επικεφαλής, αλλά θα εκπροσωπείται από τον πενηντάχρονο Γιοσινόρι Οντα, ο οποίος ήταν στέλεχος της παλιάς συμμορίας. Η Γιαμαγκούτσι-γκούμι του Κόμπε σχηματίστηκε πριν από δύο χρόνια, όταν παρατηρήθηκαν ρήγματα και αποσχίσεις στην Γιακούζα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή