Οι Αμερικανοί αγαπούν την Όπρα Γουίνφρεϊ αλλά δεν θέλουν να την δουν υποψήφια στις εκλογές

Οι Αμερικανοί αγαπούν την Όπρα Γουίνφρεϊ αλλά δεν θέλουν να την δουν υποψήφια στις εκλογές

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ερωτήματα σχετικά με τις προθέσεις της να «κατέβει» ως υποψήφια στις εκλογές του 2020, προκάλεσε η δημοφιλής τηλεπαρουσιάστρια Όπρα Γουίνφρεϊ σε ομιλιά της κατά τη διάρκεια της τελετής για τις Χρυσές Σφαίρες στις 7 Ιανουαρίου.

Ο λόγος της μεταδόθηκε σχεδόν σε όλα τα μέσα ενημέρωσης παγκοσμίως και συνέδεε το κίνημα #MeToo με αυτό των πολιτικών δικαιωμάτων, ενώ έκλεινε με ένα δυνατό νόημα ελπίδας. Λίγο αργότερα, στο Twitter ξέσπασαν συνθήματα όπως #OprahForPresident και #Oprah2020. 

Αφότου έγινε Πρόεδρος ο Ντόναλντ Τραμπ, Μεταξύ άλλων, η Όπρα άφησε να εννοηθεί ότι μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στη θέση του προέδρου της χώρας, τίποτα δεν είναι πλέον αδύνατον να συμβεί στις προεδρικές εκλογές για τις  ΗΠΑ.

Μετά την ομιλία της Όπρα, πραγματοποιήθηκε δημοσκόπηση στο Εθνικό Πανεπιστήμιο Quinnipiac, η οποία σχετιζόταν με την υποψηφιότητα της Όπρα στις επόμενες προεδρικές εκλογές. Με βάση τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, παρόλο που το 52% των Αμερικακών αγαπούν την Όπρα, μόνο το 21% από αυτούς θέλουν να κατέβει σε εκλογική αναμέτρηση.

Από το Δημοκρατικό κόμμα, το 72% των πολιτικών έχει θετική άποψη για την Όπρα, όμως μόνο το 32% από αυτούς θέλουν να την δουν υποψήφια στις εκλογές. 

Πηγή: Quartz, Επιμέλεια: Κατερίνα Σωτηροπούλου

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή