Τραμπ: Ακύρωσε το ταξίδι του στο Λονδίνο λόγω… fake news

Τραμπ: Ακύρωσε το ταξίδι του στο Λονδίνο λόγω… fake news

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μόλις πέρυσι, σχεδόν δύο εκατομμύρια Βρετανοί υπέγραψαν αίτημα να μην πραγματοποιηθεί επίσημη κρατική επίσκεψη του νεοεκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, στο Ηνωμένο Βασίλειο. Φαίνεται, όμως, ότι τελικά χρειάστηκε κάτι πολύ λιγότερο ώστε ο Ντόναλντ Τραμπ να αρνηθεί να ταξιδέψει στις βρετανικές ακτές.

Ο Τραμπ, λοιπόν, όπως είναι γνωστό, σχεδίαζε να επισκεφθεί το Λονδίνο για να εγκαινιάσει την νέα αμερικανική πρεσβεία, η οποία πρόσφατα μετακόμισε από το Mayfair όπου βρισκόταν για πολλά χρόνια, σε ένα νέο κτίριο στο Νότιο Λονδίνο. Ισχυρίστηκε, ωστόσο, στο Twitter ότι ακύρωσε το ταξίδι επειδή τον ενόχλησε το γεγονός της πώλησης του πρώην κτιρίου της πρεσβείας:

«Ο λόγος για τον οποίο ακύρωσα το ταξίδι μου στο Λονδίνο είναι το γεγονός ότι δεν είμαι υπέρ της διοίκησης Ομπάμα, κατά την οποία πωλήθηκε η ίσως καλύτερη και στην καλύτερη τοποθεσία Πρεσβεία του Λονδίνου για “ψίχουλα“, απλά για να κτιστεί μία άλλη εκτός Λονδίνου για 1.2 δισ. δολάρια. Κακή συμφωνία. Επιθυμούσατε να κόψω την κορδέλα, λοιπόν – ΌΧΙ!», έγραψε χαρακτηριστικά στο «αγαπημένο» του μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο Αμερικανός Πρόεδρος.

Υπάρχουν, ωστόσο, ορισμένα ζητήματα που προκύπτουν από την δήλωση αυτή: Πρώτον, σύμφωνα με το BBC, η επίσκεψη του Τραμπ δεν είχε επιβεβαιωθεί, ενώ οι ημερομηνίες δεν είναι προσδιορισμένες. Δεύτερον, ενώ η νέα αμερικανική πρεσβεία κοστίζει 1 δις. δολάρια,  χρηματοδοτήθηκε εξ’ ολοκλήρου από την πώληση δύο ακινήτων που ανήκουν στην Αμερική, συμπεριλαμβανομένης της πρώην πρεσβείας. Έτσι το πρώην κτίριο της αμερικανικής πρεσβείας του Λονδίνου δεν θα μπορούσε να πωληθεί για “ψίχουλα” .Τέλος και ίσως σημαντικότερο, η απόφαση να μεταφερθεί η πρεσβεία και να οικοδομηθεί μια νέα, καθώς και η επιλογή της νέας της θέσης, πάρθηκε ενώ πρόεδρος των ΗΠΑ ήταν ακόμη ο Τζορτζ Μπους ο νεότερος, και όχι ο Ομπάμα.

Ίσως, λοιπόν, κρύβονται άλλοι λόγοι πίσω από το γεγονός ότι ο Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε να ακυρώσει αυτό το ταξίδι. Ένας από αυτούς μπορεί να είναι και το γεγονός ότι έχει να αντιμετωπίσει σημαντικές διαμαρτυρίες. Στο μεταξύ, ο δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Χαν, φάνηκε μάλλον ευχαριστημένος από την απόφαση αυτή, καθώς δήλωσε χαρακτηριστικά ύστερα από το tweet του αμερικάνου προέδρου: «Πολλοί Λονδρέζοι έχουν καταστήσει σαφές ότι όσο ο Ντόναλντ Τραμπ επιδιώκει μια τέτοια διαχωριστική τακτική, δεν είναι ευπρόσδεκτος εδώ. Φαίνεται ότι έλαβε τελικά το μήνυμά του.»

Πηγή: Quartz

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή