Τουλάχιστον 35 νεκροί στη διπλή επίθεση βομβιστών-καμικάζι στη Βαγδάτη

Τουλάχιστον 35 νεκροί στη διπλή επίθεση βομβιστών-καμικάζι στη Βαγδάτη

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η διπλή επίθεση βομβιστών-καμικάζι που διαπράχθηκε σήμερα το πρωί στο κέντρο της πρωτεύουσας του Ιράκ, η δεύτερη μέσα σε τρεις ημέρες, στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 35 ανθρώπους και τραυμάτισε τουλάχιστον άλλους 90, σύμφωνα με έναν νεότερο απολογισμό του υπουργείου Υγείας του Ιράκ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Άμπντελ Γάνι αλ Σαάντι, επικεφαλής της γενικής διεύθυνσης Υγείας στην ανατολική Βαγδάτη, η διπλή επίθεση των βομβιστών-καμικάζι, η οποία έλαβε χώρα σε πολυσύχναστη πλατεία της πόλης, στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 35 ανθρώπους ενώ άλλοι 90 είναι τραυματίες.

Οι «δύο (βομβιστές-)καμικάζι ανατινάχθηκαν στην πλατεία Αλ Ταγιαράν, στο κέντρο της Βαγδάτης», είχε τονίσει λίγο νωρίτερα ο στρατηγός Σάαντ Μάαν, εκπρόσωπος της κοινής επιχειρησιακής διοίκησης, ενός οργάνου που συντονίζει τη δράση του στρατού και της αστυνομίας, κάνοντας λόγο για 16 νεκρούς. Μάλιστα, ο πρώτος απολογισμός που είχε δοθεί από τις αρχές έκανε λόγο για 6 νεκρούς.

Η Βαγδάτη έχει υπάρξει βασικός στόχος του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) από τη στιγμή που η εξτρεμιστική οργάνωση κατέλαβε μεγάλες εκτάσεις της χώρας το 2014, όμως οι επίθεσεις του μειώθηκαν σημαντικά τους τελευταίους μήνες, με την πλήρη ανακατάληψη των εδαφών από την ιρακινή κυβέρνηση. 

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, την επίθεση αυτοκτονίας πραγματοποίησαν δύο άνδρες ζωσμένοι με εκρηκτικά. 

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, BBC)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή