Καλιφόρνια: Γονείς κρατούσαν τα 13 παιδιά τους σε κατάσταση αιχμαλωσίας

Καλιφόρνια: Γονείς κρατούσαν τα 13 παιδιά τους σε κατάσταση αιχμαλωσίας

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεμένα με αλυσίδες, μέσα στη βρωμιά και στα όρια της λιμοκτονίας βρέθηκαν από αστυνομικούς δεκατρία αδέλφια ηλικίας μεταξύ δύο και 29 ετών που ζούσαν σε καθεστώς αιχμαλωσίας από τους ίδιους τους γονείς τους σε μια μικρή πόλη της Καλιφόρνιας.

Οι γονείς, ο Ντέιβιντ Άλεν Τέρπιν, 57 ετών, και η Λουίζα Άννα Τέρπιν, 49 ετών, συνελήφθησαν, προφυλακίστηκαν κι αναμένεται να προσαχθούν ενώπιον δικαστηρίου κατηγορούμενοι για βασανιστήρια και ότι έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή παιδιών, ανακοίνωσε η αστυνομία. Η χρηματική εγγύηση που ορίστηκε ότι θα πρέπει να καταβληθεί για την προσωρινή αποφυλάκισή τους ορίστηκε στα 9 εκατομμύρια δολάρια, διευκρίνισε η αστυνομία.

Οι αρχές ειδοποιήθηκαν από ένα κορίτσι 17 ετών, που βρισκόταν μεταξύ των θυμάτων αλλά κατάφερε να ξεφύγει από το σπίτι, στην πόλη Πέρις, δυο ώρες με το αυτοκίνητο νοτιοανατολικά του Λος Άντζελες.

Η νεαρή κάλεσε στον αριθμό άμεσης βοήθειας 911 με ένα κινητό τηλέφωνο που βρήκε μέσα στο σπίτι.

Σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη της κομητείας Ρίβερσαϊντ, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν τα 12 πρόσωπα, που αρχικά πίστευαν ότι όλα τους ήταν μικρά παιδιά, αλυσοδεμένα σε κρεβάτια μέσα στο σπίτι. «Έπαθαν σοκ όταν ανακάλυψαν ότι τα επτά ήταν στην πραγματικότητα ενήλικες».

«Τα θύματα έμοιαζαν υποσιτισμένα και ήταν πολύ βρώμικα», αναφέρεται στην ανακοίνωση του γραφείου του σερίφη.

Τα έξι από τα παιδιά είναι ανήλικα. Τα υπόλοιπα επτά άνω των 18. Αφηγήθηκαν στους αστυνομικούς ότι λιμοκτονούσαν.

Η αστυνομία τόνισε στην ανακοίνωσή της ότι δεν είναι σαφές γιατί οι γονείς κρατούσαν τα παιδιά τους σε κατάσταση αιχμαλωσίας.

Ενας γείτονας που απάντησε στο τηλέφωνο τη Δευτέρα σημείωσε ότι η γειτονιά όπου βρίσκεται το σπίτι είναι νεόδμητη. Είπε πως δεν γνώριζε την οικογένεια Τέρπιν, και πως δεν είχε παρατηρήσει τίποτε ασυνήθιστο στη γειτονιά.

Πηγή: ΑΠΕ, REUTERS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή