Ο ρατσισμός βλάπτει σοβαρά τις σχέσεις

Ο ρατσισμός βλάπτει σοβαρά τις σχέσεις

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Μόλις ένα μήνα αφότου επισημοποίησε τη σχέση του με 25χρονο μοντέλο, την Τζο Μάρνεϊ, ο Χένρι Μπόλτον, ο επικεφαλής του ευρωφοβικού βρετανικού κόμματος Ukip, ανακοίνωσε ότι το ζευγάρι χώρισε μετά τα ρατσιστικά μηνύματά της κατά της Αμερικανίδας ηθοποιού και εκλεκτής του πρίγκιπα Χάρι, Μέγκαν Μαρκλ. Ο Χένρι Μπόλτον παραδέχθηκε ότι η διατήρηση αυτής της σχέσης θα ήταν «αρκετά ασύμβατη» με την ιδιότητά του, αλλά διευκρίνισε ότι δεν έχει καμία πρόθεση να παραιτηθεί παρά τις εκκλήσεις στελεχών του κόμματος. «Δεν υπερασπίζομαι τις δηλώσεις της», εξήγησε ο Χένρι Μπόλτον στο τηλεοπτικό δίκτυο ITV. «Η Τζο τέθηκε σε διαθεσιμότητα εν αναμονή της εσωτερικής έρευνας. Ο ρατσισμός καταδικάζεται από τον εσωτερικό μας κανονισμό», είπε.

Το ταμπλόιντ The Mail on Sunday αποκάλυψε μια σειρά από sms της Τζο Μάρνεϊ προς ένα φίλο της. Στα μηνύματα αυτά, διαμαρτύρεται για το γεγονός ότι η Μέγκαν Μαρκλ, η οποία θα παντρευτεί τον πρίγκιπα Χάρι στις 19 Μαΐου, «θα μαγαρίσει τη βασιλική οικογένειά μας» με «τον σπόρο της».

«Θα υπάρξει στη συνέχεια ένας μουσουλμάνος πρωθυπουργός. Και ένας μαύρος βασιλιάς», προσθέτει. «Εδώ είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, όχι η Αφρική». Πρώην αξιωματικός του βρετανικού στρατού, ο Χένρι Μπόλτον, 54 ετών, είναι ο τρίτος επικεφαλής του Ukip από την αποχώρηση του ιστορικού του ηγέτη Νάιτζελ Φάραντζ λίγο μετά το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου 2016 κατά το οποίο αποφασίστηκε το Brexit.

Ο Τζον Μπόλτον αντιμετώπιζε ήδη εκκλήσεις για παραίτηση από το εσωτερικό του κόμματός του εξαιτίας της σχέσης του με την Τζο Μάρνεϊ, πολλά χρόνια νεότερή του και μέλος του κόμματος, σχέση που ξεκίνησε πριν από ένα μήνα κι ενώ ήταν χωρισμένος από τη σύζυγό του, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή