Ανδρες μοντέλα μιλούν για παρενόχληση από φωτογράφους

Ανδρες μοντέλα μιλούν για παρενόχληση από φωτογράφους

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο φωτογράφος Μάριο Τεστίνο, προσωπικότητα του κόσμου της μόδας και αγαπημένος των διασήμων, κατηγορείται από δεκατρία άτομα για σεξουαλική παρενόχληση, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times. Το νέο αυτό κύμα καταγγελιών αφορά και τον φωτογράφο μόδας Μπρους Ουέμπερ, κατά του οποίου διατυπώθηκαν κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση και στις αρχές του Δεκεμβρίου.

Περουβιανής καταγωγής, 63 ετών, ο Μάριο Τεστίνο έχει κάνει εδώ και περισσότερα από 40 χρόνια καριέρας πραγματοποιώντας δεκάδες διαφημιστικές εκστρατείες για τους μεγάλους οίκους μόδας και έχει υπογράψει τα εξώφυλλα ενός από τα πλέον έγκυρα περιοδικά του κόσμου της μόδας, της Vogue.

Σε εκείνον ανήκει η φωτογραφία της τενίστριας Σερένα Ουίλιαμς με το μωρό της για το εξώφυλλο του τεύχους του Φεβρουαρίου, που αποκαλύφθηκε αυτήν την εβδομάδα. Εχει υπογράψει επίσης γνωστά πορτρέτα διασημοτήτων, όπως η επίσημη φωτογραφία των αρραβώνων του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον, καθώς και μία σειρά από φωτογραφίες της πριγκίπισσας Νταϊάνα το 1997, που δημοσιεύθηκαν στο Vanity Fair.

«Σεξουαλικό αρπακτικό»

Πολλά μοντέλα, ανάμεσά τους και κάποια από τα διασημότερα, καθώς και πρώην συνεργάτες του, κατηγορούν τον φωτογράφο για ανήθικες προτάσεις ή για προσπάθεια σεξουαλικής συνεύρεσης, αλλά όπως προκύπτει από τις εκμυστηρεύσεις τους κανείς από τους καταγγέλλοντες δεν ενέδωσε στις ανάρμοστες προτάσεις του Μάριο Τεστίνο. «Είναι ένα σεξουαλικό αρπακτικό», λέει ο Ράιαν Λοκ, βεντέτα του μόντελινγκ στο τέλος της δεκαετίας του ’90. Διηγείται ότι κατά τη διάρκεια μιας φωτογράφισης, ο Μάριο Τεστίνο ζήτησε από ολόκληρο το συνεργείο να εξέλθει από το δωμάτιο για να βρεθεί μόνος μαζί του και στη συνέχεια του ρίχτηκε. «Είμαι το κορίτσι, είσαι το αγόρι», είπε ο φωτογράφος, σύμφωνα με τον Ράιαν Λοκ, ο οποίος εξήγησε ότι τον παραμέρισε και έφυγε από τον χώρο.

Ενας πρώην βοηθός του φωτογράφου, ο Χιούγκο Τίλμαν, λέει ότι έζησε παρόμοια δυσάρεστη εμπειρία, ενώ ένας άλλος, ο Ρόμαν Μπάρετ, βεβαιώνει ότι ο Μάριο Τεστίνο τρίφτηκε στο πόδι του και αυνανίστηκε μπροστά του. «Η σεξουαλική παρενόχληση ήταν μια διαρκής πραγματικότητα», λέει. Ο Μάριο Τεστίνο δεν θέλησε να σχολιάσει τις καταγγελίες στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Στο ίδιο άρθρο των New York Τimes, δεκαπέντε άνδρες μοντέλα, ορισμένοι εν ενεργεία και άλλοι όχι, κατηγορούν άλλο φωτογράφο, τον Μπρους Ουέμπερ, για σεξουαλική παρενόχληση. Στις αρχές του Δεκεμβρίου, ο Μπρους Ουέμπερ είχε κατηγορηθεί για σεξουαλική παρενόχληση από το μοντέλο Τζέισον Μπόις. Ο Μπρους Ουέμπερ δεν θέλησε να σχολιάσει τις καταγγελίες στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Δεν πρόκειται για την πρώτη φορά που ακούγονται μαρτυρίες για σεξουαλική παρενόχληση στον κόσμο της μόδας και του θεάματος, καθώς ως φαίνεται το σκάνδαλο Ουάινσταϊν έπαιξε καταλυτικό ρόλο στη δημοσιοποίηση τέτοιων συμβάντων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή