Η «Νέα Καλιφόρνια» διακηρύσσει την «ανεξαρτησία» της

Η «Νέα Καλιφόρνια» διακηρύσσει την «ανεξαρτησία» της

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μία δική τους εκδοχή της Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας, οι ιδρυτές της οργάνωσης της Νέας Καλιφόρνια ανέλαβαν δράση, ελπίζοντας ότι αυτό θα τους μετατρέψει εν τέλει σε μία αυτόνομη πολιτεία. Το CBS Sacramento αναφέρει ότι δεν επιθυμούν να ανεξαρτητοποιηθούν από τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά μόνο από τη Καλιφόρνια.

«Εδώ και πολύ καιρό, δεν υπάρχει κάποια μορφή διακυβέρνησης. Η υψηλή φορολογία και η εκπαίδευση μας έχουν κατατάξει στην 48η ή 50η θέση από άποψη επιχειρηματικού κλίματος στην Καλιφόρνια», ανέφερε ο ιδρυτής της οργάνωσης Ρόμπερτ Πολ Πρέστον.

Η Νέα Καλιφόρνια θα περιλαμβάνει τις περισσότερες αγροτικές κομητείες, αφήνοντας τις αστικές παράκτιες στην υπάρχουσα πολιτεία.

«Υπάρχει μία αντίθεση όταν μιλάμε για μία αγροτική κομητεία όπως αυτή και όταν κατευθυνόμαστε προς το Orange County, που είναι ως επί το πλείστον αστικό και αντιμετωπίζει τα ίδια προβλήματα εξαιτίας του τρόπου διακυβέρνησης και φορολογίας», τόνισε ο Πρέστον.

Σε αντίθεση με άλλες κινήσεις ανεξαρτησίας που είχαν γίνει στο παρελθόν, και με ανάλογο τρόπο με τον σχηματισμό της Δυτικής Βιρτζίνια, η οργάνωση της Νέας Καλιφόρνια σκοπεύει να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες σύμφωνα με τους τύπους, επικαλούμενη το Άρθρο 4, Ενότητα 3 του Συντάγματος των ΗΠΑ και σε συνεργασία με το κρατικό νομοθετικό σώμα.

«Ναι, πρέπει να αποδείξουμε ότι μπορούμε να κυβερνήσουμε τους εαυτούς μας, προτού να μας επιτραπεί να κυβερνήσουμε άλλους», δήλωσε ο ιδρυτής Tομ Ριντ.

Παρά τα εμπόδια, τους σκεπτικιστές και τις μακροπρόθεσμες πιθανότητες, η ομάδα στέκεται ενωμένη στο όνειρο της αυτονομίας. Αποτελείται από επιτροπές και από ένα συμβούλιο εκπροσώπων των κομητειών, αλλά φημολογείται ότι θα πάρει 10 με 18 μήνες προτού συνεργαστούν εξ’ ολοκλήρου με το νομοθετικό σώμα της πολιτείας.

Αυτή δεν είναι η πρώτη προσπάθεια διαμελισμού της Καλιφόρνια. Το 2014, ο επενδυτής κεφαλαίων, Τιμ Ντρέιπερ, στη Silicon Valley, κατέθεσε υπογραφές προκειμένου να θεσπίσει ένα μέτρο, που θα χώριζε την Καλιφόρνια σε έξι μεμονωμένες πολιτείες.

Πηγή: CBS, Επιμέλεια: Μιχαέλα Αναστασοπούλου

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή