Η Ισπανία δεύτερος πιο δημοφιλής προορισμός παγκοσμίως

Η Ισπανία δεύτερος πιο δημοφιλής προορισμός παγκοσμίως

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ισπανία πρόκειται να πάρει τη θέση των ΗΠΑ ως τη δεύτερη πιο δημοφιλή τουριστική χώρα στον κόσμο, με τη Γαλλία να διατηρεί την πρωτιά στην πολυπόθητη λίστα, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού των ΗΠΑ (UNWTO).

Σύμφωνα με πρόσφατες εκτιμήσεις, ο αριθμός των διεθνών αφίξεων αυξήθηκε συνολικά το 2017 κατά 7% σε 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ. Αυτό το «ισχυρό κύμα» αναμένεται να συνεχιστεί και το 2018, με ρυθμό ανάπτυξης μεταξύ 4% και 5%. Σε ανακοίνωσή του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού γνωστοποιείται, ωστόσο, ότι τα τελικά στοιχεία δεν πρόκειται να δημοσιευθούν μέχρι την άνοιξη.

«Κινητήρια δύναμη»

Το 2016, τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Ισπανία υποδέχτηκαν περίπου 76 εκατομμύρια τουρίστες. Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Ισπανός πρωθυπουργός, Μαριάνο Ραχόι ανέφερε πως το 2017 ήταν έτος – ρεκόρ για τη χώρα, καθώς υποδέχτηκε περισσότερους από 82 εκατομμύρια ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο, κάνοντας ένα άλμα της τάξης του 8%.

Κατά την προκαταρκτική ανάλυση των στοιχειών του τουρισμού για το 2017, ο UNWTO δήλωσε: «Με την Μεσόγειο να κρατάει τα ηνία, η Ευρώπη σημείωσε εξαιρετικά αποτελέσματα για μια τόσο μεγάλη και μάλλον κορεσμένη περιοχή».

Η Ευρώπη σημείωσε αύξηση κατά 8% στις διεθνείς αφίξεις κατά τη διάρκεια του έτους, όπως και η Αφρική. Η Ασία και ο Ειρηνικός κατέγραψαν αύξηση 6%, η Μέση Ανατολή 5% και η Αμερική 3%.

Ο τουρισμός ενισχύθηκε από την παγκόσμια οικονομική άνοδο και την ανάκαμψη των δαπανών από τη Βραζιλία και τη Ρωσία έπειτα από αρκετά χρόνια ύφεσης.

«Τα διεθνή ταξίδια εξακολουθούν να αυξάνονται ραγδαία, εδραιώνοντας τον τουριστικό τομέα ως βασική κινητήρια δύναμη της οικονομικής ανάπτυξης», δήλωσε ο επικεφαλής του UNWTO Zurab Pololikashvili. «Ως τρίτος τομέας εξαγωγών στον κόσμο, ο τουρισμός είναι απαραίτητος για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την ευημερία των κοινοτήτων σε όλο τον κόσμο».

Πηγή:BBC, Επιμέλεια: Μιχαέλα Αναστασοπούλου

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή