ΗΠΑ: Στο δικαστήριο οι γονείς των 13 παιδιών

ΗΠΑ: Στο δικαστήριο οι γονείς των 13 παιδιών

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ. Στο δικαστήριο επρόκειτο να εμφανιστούν αργά χθες οι γονείς των 13 παιδιών που κρατούνταν αιχμάλωτα στο σπίτι τους στην Καλιφόρνια. Το ζευγάρι, Ντέιβιντ και Λουίζ Τέρπιν, αντιμετωπίζει τις κατηγορίες των βασανιστηρίων και της έκθεσης των παιδιών τους σε κίνδυνο.

Η φρίκη που ζούσαν τα 13 αδέλφια, ηλικίας από 2 έως 29 ετών, αποκαλύφθηκε το Σαββατοκύριακο όταν ένα από αυτά, ένα 17χρονο κορίτσι, κατάφερε να αποδράσει από παράθυρο του σπιτιού και να ενημερώσει την αστυνομία. «Εχουμε στείλει ερευνητές, οι οποίοι ερευνούν εξονυχιστικά οτιδήποτε μπορούν να βρουν που θα μας προσφέρει επιπλέον στοιχεία», δήλωσε ο αναπληρωτής σερίφης του Ρίβερσαϊντ, Μάικ Βάσκες. «Προσπαθούν να συγκεντρώσουν περισσότερες πληροφορίες οι οποίες θα μπορούσαν να μας βοηθήσουν να αποκτήσουμε πλήρη εικόνα του τι συνέβαινε εκεί», πρόσθεσε. «Ολο το σπίτι αποτελεί σκηνή εγκλήματος», τόνισε. Οι αστυνομικοί εισέβαλαν στο σπίτι αυτό στην κωμόπολη Πέρις, 113 χλμ. ανατολικά του Λος Αντζελες, την Κυριακή, αφού ένα 17χρονο κορίτσι, το όνομα της οποίας δεν έχει αποκαλυφθεί, κάλεσε τον αριθμό έκτακτης ανάγκης 911 από ένα κινητό τηλέφωνο. Ηταν τόσο μικροκαμωμένη και υποσιτισμένη που αρχικά οι αστυνομικοί πίστεψαν ότι είναι μόλις 10 ετών.

Προχθές, αστυνομία και εισαγγελία προετοίμαζαν το κατηγορητήριο για κάθε έναν από τους γονείς. Το ζευγάρι κατηγορείται ότι κρατούσε τα 13 παιδιά του σε πολύ κακές συνθήκες υγιεινής, ενώ αλυσόδενε κάποια από τα παιδιά στα κρεβάτια τους και τους έδινε τόσο λίγη τροφή που τα ενήλικα έμοιαζαν με ανήλικα, εξήγησε η αστυνομία. Σύμφωνα με τον Βάσκες, όλα φαίνεται ότι είναι βιολογικά παιδιά του Ντέιβιντ και της Λουίζ Τέρπιν. Οι γείτονες και οι συγγενείς των Τέρπιν δεν έχουν καταφέρει να ρίξουν φως στα κίνητρα του ζευγαριού. Ειδικοί έχουν επισημάνει ότι ίσως ήταν πιο εύκολο για τους Τέρπιν να αποφύγουν τα αδιάκριτα μάτια καθώς τα παιδιά τους λάμβαναν κατ’ οίκον διδασκαλία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή