Διαλεύκανση φόνου από σέλφι στο Facebook

Διαλεύκανση φόνου από σέλφι στο Facebook

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια Καναδέζα καταδικάστηκε για τον φόνο της φίλης της, αφού η αστυνομία ανακάλυψε το μέσο που χρησιμοποιήθηκε για το φονικό σε μια φωτογραφία του ζευγαριού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η Σεγιέν Ρόουζ Αντουάν, 21 ετών, δήλωσε ένοχη για τον φόνο της Μπρίτνεϊ Γκαργκόλ, που τον Μάρτιο του 2015 ήταν 18 ετών. Η Γκαργκόλ βρέθηκε στραγγαλισμένη σε μια χωματερή στο Σασκατούν του Σασκατσουάν με τη ζώνη της Αντουάν κοντά στο σώμα της. Η Αντουάν καταδικάστηκε σε επταετή κάθειρξη. Αναγνωρίστηκε ως ύποπτη για τον φόνο όταν ανάρτησε μία σέλφι στο Facebook, όπου απεικονίζονται οι δύο γυναίκες και η ίδια φοράει τη ζώνη. Η φωτογραφία ανέβηκε στο Facebook λίγες ώρες πριν από το θάνατο της Γκαργκόλ.

Οπως αναφέρει δημοσίευμα της Τoronto Star, οι δύο γυναίκες ήταν αχώριστες φίλες μέχρι που η Γκαργκόλ ανακαλύφθηκε νεκρή από έναν διαβάτη σε δρόμο νωρίς το πρωί της 25ης Μαρτίου 2015. Η αστυνομία λέει πως δεν υπήρχαν ενδείξεις για να επιβεβαιώσουν την ιστορία που η Αντουάν αρχικά τους είπε, ότι δηλαδή, το ζευγάρι είχε πάει από ένα πάρτι σε σπίτι σε κάποια μπαρ προτού η Γκαργκόλ φύγει με έναν άγνωστο άνδρα, ενώ η Αντουάν πήγε να συναντήσει τον θείο της. Οταν βρέθηκε η ζώνη και η Αντουάν έγινε ύποπτη, η αστυνομία χρησιμοποίησε τις αναρτήσεις στο Facebook προκειμένου να διαπιστωθούν οι πραγματικές κινήσεις του ζευγαριού. Η αστυνομία αντιλήφθηκε ότι η ανάρτηση την οποία είχε κάνει η Αντουάν στην προσωπική σελίδα της Γκαργκόλ «Πού είσαι; Δεν σε έχω ακούσει. Ελπίζω να έφτασες καλά στο σπίτι σου», αποσκοπούσε στο να παραπλανήσει τις Αρχές. Επίσης, είχε ζητήσει από τον θείο της να της δημιουργήσει ψευδές άλλοθι. Ωστόσο, ομολόγησε το έγκλημα σε κάποιον φίλο της. Η Αντουάν σήμερα λέει πως το ζευγάρι μέθυσε και έκανε χρήση μαριχουάνας όταν για κάποιο λόγο καυγάδισαν. Δέχεται ότι ευθύνεται για τον στραγγαλισμό της φιλενάδας της αν και υποστηρίζει ότι δεν θυμάται τι ακριβώς συνέβη.

Η Αντουάν έδειξε μεταμέλεια για την πράξη της και γι’ αυτό και ο δικαστής κατέληξε στην επταετή κάθειρξη για ανθρωποκτονία. «Δεν πρόκειται ποτέ να συγχωρέσω τον εαυτό μου. Τίποτα που θα πω ή θα κάνω δεν πρόκειται να τη φέρει πίσω. Λυπάμαι τόσο, τόσο πολύ. Δεν έπρεπε να συμβεί αυτό ποτέ», δήλωσε μέσω του δικηγόρου της η Αντουάν.

Ο δικηγόρος της ανέφερε ότι η πελάτισσά του είναι θύμα κακοποίησης του προνοιακού συστήματος στο Σασκατσουάν και ότι είχε προσέλθει στην αστυνομία να καταγγείλει την κακοποίηση από τους θετούς γονείς της, περίπου ένα μήνα πριν από τον φόνο.«Τίμησε τη φίλη σου γενόμενη ένα ευυπόληπτο μέλος της κοινωνίας» συμβούλευσε την καταδικασθείσα η δικαστής Μάριλιν Γκρέι. Πριν από την καταδίκη της Αντουάν, η θεία τής Γκαργκόλ κατέθεσε στο δικαστήριο. «Τις περισσότερες ημέρες δεν μπορούμε να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε την Μπρίτνεϊ, τι συνέβη εκείνη τη νύχτα και τι θα ένιωθε προσπαθώντας να σώσει τη ζωή της», επισήμανε η Τζένιφερ Γκαργκόλ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή