Λίντνερ: Οχι σε νέες συζητήσεις για Τζαμάικα εάν το SPD καταψηφίσει τον συνασπισμό

Λίντνερ: Οχι σε νέες συζητήσεις για Τζαμάικα εάν το SPD καταψηφίσει τον συνασπισμό

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αποκλείεται επανεκκίνηση των συζητήσεων για κυβέρνηση συνασπισμού τύπου Τζαμάικα (δηλαδή μεταξύ Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης, Φιλελευθέρων και Πρασίνων) σε περίπτωση απόρριψης του μεγάλου συνασπισμού από το έκτακτο συνέδριο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD), διότι δεν έχει αλλάξει κάτι από τον περασμένο Νοέμβριο για έναν τέτοιο συνδυασμό», δήλωσε κατηγορηματικά ο Κρίστιαν Λίντνερ, πρόεδρος του Φιλελεύθερου Κόμματος της Γερμανίας (FDP), σε σημερινή του συνέντευξή στην ειδησεογραφική ηλεκτρονική πύλη «Redaktionsnetzwerk Deutschland» (RND).

«Σε περίπτωση που το έκτακτο συνέδριο του SPD καταψηφίσει (αύριο) την έναρξη διαπραγματεύσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης μεγάλου συνασπσιμού με την Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU/CSU), αναμένω ταχέως νέες εκλογές, διότι η καγκελάριος Μερκελ φοβάται την κυβέρνηση μειοψηφίας», πρόσθεσε ο Φιλελεύθερος πολιτικός.

Ο κ. Λίντνερ είπε επίσης ότι «θα παρακολουθήσει με μεγάλο ενδιαφέρον το έκτακτο συνέδριο του SPD την Κυριακή» και πρόσθεσε πως «κατανοεί τις συζητήσεις στο Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, αλλά οι διαφορές μεταξύ Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU/CSU) και Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) είναι σαφώς μικρότερες από εκείνες μεταξύ Πρασίνων (Die Gruenen), Xριστιανοκοινωνιστών (CSU) και Φιλελευθέρων (FDP).

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Λίντνερ ήταν ο υπαίτιος της αποτυχίας των διαπραγματεύσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης τύπου Τζαμάικα τον Νοέμβριο. Όπως όμως είπε στην συνέντευξή του στο RND «λαμβάνει συνεχώς μηνύματα υποστήριξης από τις γραμμές των Χριστιανοδημοκρατών. Η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU/CSU) δεν είναι ένα ενιαίο μπλοκ. Από τις πίσω γραμμές της μας χτυπούν την πλάτη επειδή είχαμε το κουράγιο να μην συμμετάσχουμε σε έναν επικίνδυνο συνδυασμό. Ιδίως στην βάση των (Βαυαρών) Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) είχε σημάνει συναγερμός επειδή η ηγεσία τους φλέρταρε με τους Πράσινους», συμπλήρωσε.

 Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή