Το ΥΠΕΞ δεν επιβεβαιώνει ότι υπάρχει Ελληνας μεταξύ των θυμάτων στην Καμπούλ

Το ΥΠΕΞ δεν επιβεβαιώνει ότι υπάρχει Ελληνας μεταξύ των θυμάτων στην Καμπούλ

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένας Έλληνας φέρεται να περιλαμβάνεται στα 18 θυμάτα της επίθεσης ενόπλων στο ξενοδοχείο Intercontinental στην Καμπούλ, σύμφωνα με ανακοίνωση των αστυνομικών αρχών του Αφγανιστάν. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι Ταλιμπάν με ανακοίνωση τους, στην οποία αναφέρουν ότι στόχος τους ήταν οι «ξένοι εισβολείς» που βρίσκονταν στο ξενοδοχείο. 

Σύμφωνα με έναν Αφγανό αυτόπτη μάρτυρα, ο οποίος έτρωγε στο εστιατόριο του κτιρίου, όταν ξεκίνησε η επίθεση, οι δράστες τον άφησαν να ζήσει επειδή ήταν ντόπιος και τον ρώτησαν που βρίσκονται οι ξένοι. 

Περίπου 160 άνθρωποι διασώθηκαν από τους Αφγανούς στρατιώτες, οι οποίοι έδωσαν μάχη επί δώδεκα ώρες, για να ανακτήσουν τον έλεγχο του κτιρίου κατά τη διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου προς την Κυριακή.

Πηγές της αφγανικής αστυνομίας είπαν στο βρετανικό δίκτυο BBC, ότι έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος εννέα Ουκρανών, ενός Έλληνα, ενός Γερμανού και ενός Καζάκου, ενώ δύο από τα θύματα δεν έχουν ακόμη αναγνωριστεί. Επιπλέον, τη ζωή τους έχουν χάσει τέσσερις Αφγανοί. 

Εντούτοις, παρά την ανακοίνωση των αφγανικών αρχών, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών δεν επιβεβαιώνει ότι υπάρχει Έλληνας μεταξύ των θυμάτων, αναφέροντας παράλληλα πως είναι σε συνεχή επικοινωνία με τις τοπικές αρχές στην Καμπούλ. Επιπλέον, διαβεβαιώνει πως οι δύο Έλληνες πιλότοι που ήταν στην αφγανική πρωτεύουσα την ώρα του μακελειού, είναι σώοι και αβλαβείς.

Η αεροπορική εταιρεία Kam Air ανέφερε ότι μεταξύ των νεκρών είναι και ορισμένοι υπάλληλοί της, ενώ άλλοι αγνοούνται.

Τρεις από τους δράστες σκοτώθηκαν ενώ δέκα άνθρωποι, εκ των οποίων οι τέσσερις πολίτες, τραυματίστηκαν.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή