Bild: Μόνο ο ένας στους τρεις Γερμανούς θεωρεί τον μεγάλο συνασπισμό καλό για την Γερμανία

Bild: Μόνο ο ένας στους τρεις Γερμανούς θεωρεί τον μεγάλο συνασπισμό καλό για την Γερμανία

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μόνο το 31% των ερωτηθέντων απάντησε ότι ο μεγάλος συνασπισμός μεταξύ Χριστιανοδημοκρατών και Σοσιαλδημοκρατών είναι καλός για την Γερμανία , σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου INSA η οποία έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας Bild. O ένας στους δύο , δηλαδή το 50%, δεν την θεωρεί καλή.

Επίσης, τo 42% πιστεύει ότι ο μεγάλος συνασπισμός θα καταφέρει να εξαντλήσει την τετραετία και αμφιβάλλει γι αυτό το 33% .

Τέλος, σύμφωνα πάντα με την ίδια δημοσκόπηση, το 34% των ερωτηθέντων απάντησε ότι οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) είναι εκείνοι οι οποίοι κατάφεραν να επιβάλουν τις απόψεις τους στις διερευνητικές συζητήσεις με τους Σοσιαλδημοκράτες, ενώ το 16% πιστεύει ότι αυτό το κατάφερε το Χριστιανοκοινωνικό κόμμα της Βαυαρίας (CSU), δηλαδή συνολικά ο ένας στους δύο πιστεύει ότι επικράτησαν τα δύο Χριστιανοδημοκρατικά κόμματα. Τα ευρήματα είναι συντριπτικά κατά των Σοσιαλδημοκρατών, αφού μόνο το 10% απάντησε ότι αυτοί επικράτησαν κατά τις διερευνητικές συζητήσεις. Το 29% απάντησε ότι ούτε οι μεν, ούτε οι δε, επέβαλαν τις απόψεις τους.

(πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή