Ο Κόπερφιλντ κατηγορείται ότι νάρκωσε και βίασε μοντέλο

Ο Κόπερφιλντ κατηγορείται ότι νάρκωσε και βίασε μοντέλο

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την προηγούμενη Τετάρτη, σε δήλωσή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Ντέιβιντ Κόπερφιλντ έδειχνε να υποστηρίζει το δημοφιλές κίνημα #MeToo, ωστόσο θέλησε να επισημάνει ότι κάποιοι άνθρωποι έχουν κατηγορηθεί δημοσίως άδικα.  Λίγες ώρες αργότερα, ο γνωστός θαυματοποιός κατηγορήθηκε για το βιασμό ενός μοντέλου, που όπως φημολογείται, είχε διαπράξει χρόνια πριν.

Σύμφωνα με το «The Wrap», το μοντέλο Μπρίτνει Λιούις , που τότε ήταν 17 ετών, φέρεται να έπεσε θύμα βιασμού αφού πρώτα ναρκώθηκε από τον Κόπερφιλντ το 1988. Οι κατηγορίες είδαν το φως της δημοσιότητας μετά από έναν διαγωνισμό ομορφιάς που συμμετείχε το μοντέλο, στον οποίο ο διάσημος μάγος ήταν κριτής.

Ο Κόπερφιλντ ήταν 32 ετών όταν, όπως αναφέρεται από το The Wrap, κάλεσε στο σόου του το νεαρό τότε μοντέλο και της έριξε κάτι μέσα στο ποτό. Η Λίους λέει πως δεν ήξερε τι συνέβαινε, αλλά θυμάται τον Κόπερφιλντ να της βγάζει τα ρούχα και να ερωτοτροπεί πάνω της σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου.

Την ιστορία του μοντέλου επιβεβαίωσαν στο «The Wrap», η γιαγιά της, η καλύτερή της φίλη από το λύκειο, ο σύζυγος και ο πρώην σύζυγό της. Το μοντέλο δήλωσε ότι έχει μιλήσει στο FBI από το 2008 και ότι δεν ζητάει χρηματική αποζημίωση.

Ο εκπρόσωπος του διάσημου θαυματοποιού δεν δήλωσε κάτι, όμως ο 61χρονος Κόπερφιλντ πόσταρε την προηγούμενη Τετάρτη μια δήλωση στο Twitter, στην οποία χαρακτήριζε το κίνημα #MeToo ως «κρίσιμο και καθυστερημένο. Όλοι μας θέλουμε να ακουστούν οι φωνές των ανθρώπων που νιώθουν ότι υπήρξαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης, και γενικά πρέπει να τους ακούμε και οι υπόλοιποι, ώστε να νιώθουν άνετα να το εκφράσουν. Είναι σημαντικό αυτό.»

Ωστόσο, η ανάρτησή του συνεχίστηκε με ένα «αλλά.». «Αλλά φανταστείτε πως είναι να πιστεύεις σε αυτό το κίνημα και να έχεις λανθασμένα κατηγορηθεί στο παρελθόν δημόσια. Πώς είναι να έρχονται τα πάνω κάτω στη ζωή σου και την οικογένειά σου,» γράφει, περιγράφοντας λεπτομερώς την τελευταία φορά που κατηγορήθηκε για ένα παρόμοιο περιστατικό, του οποίου τελική έκβαση ήταν η σύλληψη της γυναίκας που υποστήριζε ότι ήταν το θύμα.

Μετά τις νέες κατηγορίες που έφερε στο φως το «The Wrap», ο Copperfield έκανε έκκληση στους ανθρώπους να μην βιάζονται να κρίνουν κάποιον, λέγοντας, «παρόλο που υπομένω μια ακόμη καταιγίδα, θέλω το κίνημα να συνεχίσει να ακμάζει.»

Πηγή: USA TODAY , Επιμέλεια: Κατερίνα Σωτηροπούλου

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή