«Σκάνδαλο» σε καλλιστεία για καμήλες

«Σκάνδαλο» σε καλλιστεία για καμήλες

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολα είναι δύσκολα στις μεγάλες λεωφόρους της ομορφιάς, αλλά ποιος θα μπορούσε να πιστέψει ότι δώδεκα πολυβραβευμένες καμήλες αποκλείστηκαν από έναν διαγωνισμό ομορφιάς στη Σαουδική Αραβία επειδή οι ιδιοκτήτες τους προσπάθησαν να βελτιώσουν την εμφάνισή τους με ενέσεις μπότοξ.

Χιλιάδες καμήλες παρελαύνουν από το φεστιβάλ Καμήλας Βασιλιάς Αμπντουλαζίζ, προκειμένου να κριθούν για τα καλοσχηματισμένα χείλη τους και τις όμορφες καμπούρες τους. Αλλά οι κριτές επενέβησαν αυτή τη φορά όταν αντιλήφθηκαν ότι κάποιοι ιδιοκτήτες είχαν παρέμβει χειρουργικά στα ζώα, προκειμένου να κερδίσουν τα μεγάλα χρηματικά έπαθλα του διαγωνισμού.

Το φεστιβάλ, που διοργανώνονται εκτός των άλλων και αγώνες ταχύτητας καμήλας όπως εξάλλου και γευσιγνωσία γάλακτος καμήλας, έχει χρηματικό έπαθλο συνολικά που φτάνει τα 57 εκατομμύρια δολάρια, ποσό που ομολογουμένως είναι διόλου ευκαταφρόνητο.

Ο Αλι Αλ Μαζρουέι, γιος ενός εκτροφέα από τα Εμιράτα, δήλωσε ότι οι ενέσεις μπότοξ χρησιμοποιούνται για τα χείλη, τη μύτη αλλά και το σαγόνι όπως ανέφερε η ιστοσελίδα Τhe National. «Κάνει το κεφάλι να φαίνεται πιο φουσκωμένο, έτσι ώστε όταν η καμήλα έρχεται να λες “Α, κοίτα πόσο μεγάλο είναι το κεφάλι της, έχει μεγάλα χείλια και μεγάλη μύτη”».

Οι κριτές ακόμα αναζητούν στο τέλειο δείγμα ομορφιάς όμορφες καλοσχηματισμένες καμπούρες, μυώδες σώμα και σαρκώδες στόμα. Ωστόσο, λίγες ημέρες πριν από την έναρξη του φεστιβάλ και των καλλιστείων, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Σαουδικής Αραβίας ανέφεραν ότι ένας κτηνίατρος συνελήφθη, ενώ έκανε επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής στα ζώα όπως ενέσεις μπότοξ αλλά και σμίκρυνση των αυτιών τους.

Οι σαουδαραβικές αρχές λαμβάνουν πολύ στα σοβαρά το φεστιβάλ καμήλας, καθώς όπως τόνισε ο κριτής Φαουζάν αλ Μάντι η καμήλα ήταν το σύμβολο της Σαουδικής Αραβίας. «Συνηθίζαμε να τις συντηρούμε λόγω ανάγκης, ενώ σήμερα τις συντηρούμε λόγω αναψυχής», τόνισε.

Τα καλλιστεία των καμήλων διοργανώθηκαν για πρώτη φορά το 2000 και πέρυσι μετακινήθηκαν από μια απόμακρη περιοχή της ερήμου σε μια μόνιμη τοποθεσία βορείως της πρωτεύουσας Ριάντ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή