Αστρονομικός πληθωρισμός 13.000% στη Βενεζουέλα

Αστρονομικός πληθωρισμός 13.000% στη Βενεζουέλα

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με 13.000% αναμένεται να τρέξει φέτος ο πληθωρισμός στη Βενεζουέλα σύμφωνα με τις προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, καθώς η χειμαζόμενη από την κρίση χώρα τυπώνει διαρκώς χρήμα προκειμένου να «καλύπτει» τα ελλείμματά της την ίδια στιγμή που η εμπιστοσύνη προς το νόμισμά της έχει εξανεμισθεί.

Το  νούμερο είναι πέντε φορές μεγαλύτερο από την προηγούμενη πρόβλεψη του Ταμείου και μακράν υψηλότερο των εκτιμήσεων που είχαν κάνει οικονομολόγοι στο Bloomberg.

Το ΔΝΤ προβλέπει επίσης ότι η οικονομία της Βενεζουέλας θα συρρικνωθεί κατά 15% αυτή τη χρονιά, κάτι που σημαίνει ότι σωρευτικά το ΑΕΠ της χώρας έχει μειωθεί κατά 50% από το 2013.

Η κατάρρευση της οικονομίας στη Βενεζουέλα, συνιστά «παραφωνία» στο γενικότερο κλίμα ανάπτυξης που καταγράφεται στην ευρύτερη περιοχή, καθώς η Λατινική Αμερική αναμένεται να δει φέτος ρυθμούς ανάπτυξης 1,9%

Έτσι, η Βενεζουέλα έχει αυτή τη στιγμή τον χειρότερο πληθωρισμό στον πλανήτη, το δεύτερο χειρότερο ποσοστό ανεργίας,  την τρίτη χειρότερη επίδοση στα ποσοστά δολοφονιών, και την 10η χειρότερη ως προς τη διάδοση της διαφθοράς

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή