Τραμπ: «Θα ήθελα να καταθέσω το ταχύτερο»

Τραμπ: «Θα ήθελα να καταθέσω το ταχύτερο»

2' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ δήλωσε χθες ότι ανυπομονεί να δώσει ένορκη κατάθεση στον ειδικό ανακριτή Μιούλερ, οδηγώντας τους δικηγόρους του να ανασκευάσουν, αφού η κατάθεση ενώπιον του ειδικού εισαγγελέα δεν είναι απαραίτητο να είναι ένορκη.

Ο Τραμπ διέκοψε συνέντευξη Τύπου που βρισκόταν σε εξέλιξη, ανέβηκε στο βήμα και μίλησε για τον ειδικό ανακριτή. «Θα ήθελα πολύ να καταθέσω, θα ήθελα το ταχύτερο δυνατόν», είπε. Ερωτηθείς αν θα ήταν πρόθυμος να δώσει ένορκη κατάθεση, ο Τραμπ έδειξε ότι η εμμονική καταδίωξη της Χίλαρι Κλίντον δεν έληξε με τις εκλογές. Πρώτα ρώτησε αν η Κλίντον είχε δώσει ένορκη κατάθεση το 2016 και μετά είπε ότι δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να δώσει ένορκη κατάθεση.

«Μιλούσε βιαστικά», έσπευσε να δηλώσει ο συνήγορός του Τάι Κομπ. «Είναι έτοιμος να τους συναντήσει, αλλά υπό την καθοδήγηση των δικηγόρων του».

«Ο λόγος που οι δικηγόροι του διστάζουν να τον αφήσουν να μιλήσει στον Μιούλερ, παρά μόνο σε αυστηρά ελεγχόμενες συνθήκες, είναι ότι λέει ψέματα κατά συρροήν, σε σημεία που είναι εύκολο να πιαστεί και επίσης ότι πού και πού ομολογεί πράγματα που δεν θα έπρεπε», σχολίασε ο Τζόναθαν Τσέιτ στο New York Magazine. «Η άκαιρη προσφορά του (για ένορκη κατάθεση) είναι μια καλή απόδειξη για ποιο λόγο η νομική ομάδα του θέλει να τον κρατήσει μακριά από τον Μιούλερ». Η εφημερίδα Washington Post υπολόγισε ότι το 2017, ο Τραμπ έκανε πάνω από 2.100 ψευδείς ή παραπλανητικές δηλώσεις. Τώρα είναι υποχρεωμένος να πει την αλήθεια, γιατί η ψευδής δήλωση στο FBI, έστω και ανωμοτί, είναι κακούργημα. Αποχωρώντας από τον Λευκό Οίκο για να μεταβεί στο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, ο Τραμπ επανήλθε στη Χίλαρι Κλίντον. «Δεν συνεννοήθηκα με τη Ρωσία, το τελευταίο πράγμα που με ενδιέφερε προεκλογικά ήταν οι Ρώσοι. Δεν το λέτε, αλλά εγώ ήμουν πολύ καλύτερος υποψήφιος από εκείνη. Πάντα λέτε ότι ήταν κακή υποψήφια, ποτέ δεν λέτε ότι εγώ ήμουν ένας από τους σπουδαιότερους υποψήφιους».

Εν τω μεταξύ, οι Δημοκρατικοί στην επιτροπή δικαστικών υποθέσεων της Γερουσίας αφήνουν να εννοηθεί ότι το υλικό που έχει συλλέξει η επιτροπή θα φανεί πολύ χρήσιμο στον ειδικό ανακριτή Μιούλερ. «Τα πρακτικά της κατάθεσης του Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ θα προξενήσουν έκρηξη μόλις δουν το φως της ημέρας», δήλωσε ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Ρίτσαρντ Μπλούμενταλ. Τρεις γερουσιαστές ζήτησαν από τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο της επιτροπής να δώσει τα πρακτικά στη δημοσιότητα, ή τουλάχιστον να τα παραδώσει στον ειδικό ανακριτή.

Ενώ η Ουάσιγκτον παρακολουθεί την εξέλιξη της υπόθεσης, στο Σικάγο το «ρολόι της καταστροφής» προχώρησε ακόμη 30 δευτερόλεπτα και τώρα δείχνει δύο λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα. Ανάλογα με το πόσο κοντά ή μακριά βρίσκεται ο πλανήτης από το φάσμα της πυρηνικής καταστροφής, οι συντάκτες του Δελτίου Πυρηνικών Επιστημόνων μετακινούν τους δείκτες, οι οποίοι το 1947 βρίσκονταν επτά λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα. Αιτία για την τελευταία μετακίνηση είναι η διαμάχη των ΗΠΑ με τη Βόρεια Κορέα και «οι προκλητικές ενέργειες που αυξάνουν την πιθανότητα πυρηνικού πολέμου από σφάλμα ή κακό υπολογισμό».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή