Γερμανία: Χάμπεκ και Μπέρμποκ το νέο ηγετικό δίδυμο των Πρασίνων

Γερμανία: Χάμπεκ και Μπέρμποκ το νέο ηγετικό δίδυμο των Πρασίνων

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υπουργός Περιβάλλοντος του κρατιδίου Σλέσβιχ-Χολστάιν Ρόμπερτ Χάμπεκ και η ομοσπονδιακή βουλευτής από το Βραδεμβούργο Ανναλένα Μπέρμποκ είναι οι νέοι επικεφαλής των Γερμανών Πρασίνων, οι οποίοι διαδέχονται τον Τζεμ Έζντεμιρ και την Σιμόνε Πέτερ. Οι δύο συμπρόεδροι ανήκουν στην πτέρυγα των "ρεαλιστών" του κόμματος.

Ο Χάμπεκ εξελέγη από το συνέδριο που πραγματοποιείται στο Ανόβερο χωρίς αντίπαλο, εξασφαλίζοντας ποσοστό 81%, ενώ η Μπέρμποκ επικράτησε με 64% της υποψήφιας της αριστερής πτέρυγας των Πρασίνων και επικεφαλής του κόμματος στο Κοινοβούλιο της Κάτω Σαξονίας Άνια Πιλ, η οποία συγκέντρωσε 34% των ψήφων.

Προκειμένου ο Χάμπεκ, ο οποίος περιγράφεται συχνά από τα γερμανικά ΜΜΕ ως "ο νέος Γιόσκα Φίσερ", να παραμείνει υπουργός στο κρατίδιό του ενώ θα είναι και επικεφαλής του κόμματος, χρειάστηκε τροποποίηση του καταστατικού των Πρασίνων, η οποία υπερψηφίστηκε χθες με 77%.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή