Γερμανία: Τέλος στην υποδοχή προσφύγων από Ελλάδα και Ιταλία

Γερμανία: Τέλος στην υποδοχή προσφύγων από Ελλάδα και Ιταλία

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Γερμανία δεν θα δεχτεί άλλους πρόσφυγες από την Ελλάδα και Ιταλία, σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου του υπουργείου Εσωτερικών της Γερμανίας στην εφημερίδα «Die Welt».  «Η Γερμανία έκλεισε, σε μεγάλο βαθμό, το θέμα της κατανομής του 2017», σχολίασε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, ενώ επεσήμανε ότι η υποδοχή προσφύγων και από τις δύο χώρες «φτάνει στο τέλος της».

Παράλληλα, τόνισε ότι θα πραγματοποιηθούν μεμονωνμένες μεταφορές προσφύγων μέσα στις επόμενες εβδομάδες, οι οποίες δεν ολοκληρώθηκαν πέρσι. Οπως γράφει η «Die Welt», επικαλούμενη δήλωση του υπ. Εσωτερικών της χώρας Τόμας ντε Μεζιέρ, «δεν υπάρχουν πλέον σχεδόν καθόλου αιτούντες άσυλο, οι οποίοι να έπρεπε ενδεχομένως να μεταφερθούν (στη Γερμανία)». 

Στο πλαίσιο αυτό, όπως υπενθυμίζει η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemine Zeitung (FAZ), η Γερμανία έχει δεχτεί 10.265, 4.894 πρόσφυγες από την Ιταλία και 5.371 από την Ελλάδα, στο πλαίσιο της συμφωνίας για την κατανομή προσφύγων στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία μάλιστα έληξε στις 26 Σεπτεμβρίου. Επικαλούμενο τα σχετικά νούμερα, το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών υπογραμμίζει ότι έχει δεχτεί «τους περισσότερους (πρόσφυγες) με διαφορά»

Ενδεικτικό της απόφασης είναι η σημαντική μείωση του αριθμού προσφύγων που δέχτηκε η Γερμανία σε μόλις ένα μήνα, καθώς τον Δεκέμβριο του 2017 υποδέχθηκε 503 πρόσφυγες από την Ιταλία και 39 από την Ελλάδα, ενώ τον Ιανουάριο του 2018 μόνο οκτώ συνολικά και από τις δύο χώρες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή