Πως η δημοσιογράφος των FT ξεσκέπασε τo «φιλανθρωπικό» γκαλά του Λονδίνου

Πως η δημοσιογράφος των FT ξεσκέπασε τo «φιλανθρωπικό» γκαλά του Λονδίνου

2' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κανείς από τους 360 άντρες που είχαν εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στο ετήσιο φιλανθρωπικό γκαλά του President Club δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι ανάμεσα στις 130 κοπέλες που είχαν προσληφθεί για να φροντίσουν τη φιλοξενία της εκδήλωσης θα βρισκόταν μία δημοσιογράφος και μάλιστα όχι ενός βρετανικού ταμπλόιντ, αλλά των Financial Times.

Η Μάντισον Μέριτζ δεν ήταν μόνη της. Μαζί της ήταν μία ακόμη κοπέλα, επίσης στο κόλπο, η οποία θα διασφάλιζε ότι όλες οι εργασίες της φιλοξενίας που έπρεπε να κάνει κάθε μία από τις 130 οικοδέσποινες, θα γινόταν κανονικά.

Η ίδια η Μέριτζ, μια εντυπωσιακή γυναίκα που μιλά άψογα τρεις ξένες γλώσσες δεν είχε ιδιαίτερη δυσκολία να επιλεγεί από την εταιρία που είχε αναλάβει τη διοργάνωση της εκδήλωσης προμηθεύοντας με 130 κοπέλες που θα λειτουργούσαν ως σερβιτόρες-ψυχαγωγοί για τους υψηλούς προσκεκλημένους του President Club, προερχόμενοι όλοι από τον κόσμο των τραπεζών, του χρηματοοικονομικού  κλάδου αλλά και της σόου μπιζ.

Εργαζόμενη στους Financial Times από το 2012, αρχικά ως ρεπόρτερ και μετά ως βοηθός αρχισυντάκτη, η Μέριτζ δήλωσε σε συνέντευξή της στην Ουάσινγκτον Ποστ ότι κατα τη διάρκεια της εκδήλωσης έπεσε και η ίδια θύμα παρενόχλησης.

Δεν θέλησε πάντως να δώσει ιδιαίτερες λεπτομέρειες για το τι ακριβώς της συνέβη, καθώς αυτό που την ενδιέφερε, όπως λέει, ήταν να εστιάσει  στα όσα υπέμειναν οι νεαρές κοπέλες.

«Δέχθηκα ανήθικες προτάσεις,  ένιωσα να με θωπεύουν και εισέπραξα μερικά πολύ έκφυλα σχόλια», είπε.

Έχοντας μέχρι τώρα διανύσει επαγγελματική καριέρα που κυρίως εστίαζε, είτε σε  υποθέσεις κερδοσκοπίας, είτε σε οικονομικά σκάνδαλα, είτε σε επενδυτικά θέματα, η Μέριτζ ένιωσε «απίστευτα θλιμμένη από ό,τι είδε αλλά και εξοργισμένη από το γεγονός ότι ανώτερα τμήματα της κοινωνίας μας λειτουργούν με τέτοιο τρόπο, εν έτει 2018».

Η Μέριτζ δήλωσε επίσης πως παρότι κατάφερε να διατηρήσει τον επαγγελματικό της τόνο σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας  μετά τα όσα συνέβησαν στην εκδήλωση, κατέρρευσε.

Οπως η ίδια εκμυστηρεύεται:

«Πήγα να δω τους γονείς μου και ξέσπασα σε λυγμούς».

Όσο για  τις υπόλοιπες κοπέλες, η αμοιβή τους για τη βραδιά ήταν περίπου 210 λίρες ενώ ηλικιακά ήταν μεταξύ 19 και 23 ετών.  Ανάμεσά τους πολλές φοιτήτριες, κάποιες ηθοποιοί ή και μοντέλα , που ζητούσαν κυρίως λίγο έξτρα εισόδημα «ειδικά τον Ιανουάριο» που πάντα υπάρχουν ανάγκες.

Η διαφήμιση ζητούσε «ψηλές , αδύνατες και όμορφες», γυναίκες, ενώ το ενδυματολογικό μενού περιελάμβανε «μαύρα, σέξι παπούτσια, μαύρα εσώρουχα και κοντά εφαρμοστά, μαύρα φορέματα, μαζί με μία μεγάλη μαύρη ζώνη που παρέπεμπε περισσότερο σε κορσέ».

Η Μέριτζ δήλωσε πως πολλές από τις γυναίκες «ενοχλήθηκαν και ανησύχησαν από όσα βίωσαν», ενώ άλλες «απόλαυσαν τη βραδιά», ιδίως αν «δούλευαν μαζί με φίλες τους, κάτι που κάνει πιο εύκολη τη βραδιά σε σχέση με το να είσαι μόνη σου».

Παραδέχθηκε πάντως πως είχε ήδη πάρει πληροφορίες γι το δείπνο. «Μας δόθηκαν πληροφορίες από γυναίκες που είχαν συμμετάσχει στο ίδιο γεγονός προηγούμενες χρονιές και οι οποίες έλεγαν πως τις γυναίκες δεν τις μεταχειρίζονται πολύ καλά».

«Η έρευνα δεν έχει τελειώσει ακόμα», δηλώνει τώρα και προαναγγέλλει περισσότερα ρεπορτάζ.

Tτο ρεπορτάζ της περασμένης Τετάρτης, το οποίο περιλάμβανε και βίντεο που είχαν μαγνητοσκοπηθεί μυστικά, προκάλεσε αντιδράσεις αναπόφευκτη αναστάτωση.

Μέλη της Βουλής των Κοινοτήτων εξέφρασαν τις απορίες τους σχετικά με την παρουσία του βουλευτή Ναντίμ Ζαχάουϊ από το Συντηρητικό Κόμμα, υφυπουργού για θέματα παιδών και οικογένειας. Ο ίδιος ισχυρίστηκε πως αποχώρησε νωρίς από την εκδήλωση. Μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως ο κύριος Ζαχάουϊ δεν θα παρευρεθεί ξανά στην εν λόγω εκδήλωση στο μέλλον», δήλωσε εκπρόσωπος της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.

Για την ιστορία, οι διοικήσεις των νοσοκομείων παίδων που θα δέχονταν τα φιλανθρωπικά κεφάλαια  δήλωσαν «σοκαρισμένες» από τα γεγονότα και επέστρεψαν τα χρήματα

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή