Βρυξέλλες: «Mεταβατικό status quo» για το Λονδίνο, «όχι» σε δικαίωμα ψήφου μετά το Brexit

Βρυξέλλες: «Mεταβατικό status quo» για το Λονδίνο, «όχι» σε δικαίωμα ψήφου μετά το Brexit

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ευρωπαϊκή Eνωση συμφώνησε σήμερα να προσφέρει στη Βρετανία μια μεταβατική περίοδο 21 μηνών την ερχόμενη χρονιά μετά το Brexit, στη διάρκεια της οποίας θα διατηρήσει το «status quo» της συμμετοχής της στην ΕΕ χωρίς να έχει ψήφο, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Οι υπουργοί χρειάσθηκαν μόλις δύο λεπτά για να υιοθετήσουν την κοινή στάση που είχε εκπονηθεί από αξιωματούχους, ανέφερε στο Twitter η Ζαμπίνε Βέγιαντ, η αναπληρώτρια του ευρωπαίου διαπραγματευτή για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ — γεγονός ενδεικτικό της προσπάθειας των άλλων 27 κρατών μελών να παραμείνουν ενωμένα στις συνομιλίες.

Η προσφορά, σημείωσε η Βέγιαντ, ήταν: «Μεταβατικό status quo χωρίς θεσμική εκπροσώπηση, που θα διαρκέσει από την ημερομηνία του Brexit μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2020».

Οι 27 «έδωσαν μια νέα εντολη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να διαπραγματευθεί μια μεταβατική περίοδο με το Ηνωμένο Βασίλειο», ανακοίνωσε επίσης στο Twitter η βουλγαρική προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, REUTERS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή