Κέιτ και Ουίλιαμ κοντά στα παιδιά με ψυχικές νόσους

Κέιτ και Ουίλιαμ κοντά στα παιδιά με ψυχικές νόσους

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ. Ο δούκας και η δούκισσα του Κέμπριτζ επισκέφθηκαν χθες το Ινστιτούτο Καρολίνσκα, όπου ενημερώθηκαν για το πώς η Σουηδία χειρίζεται θέματα ψυχικής υγείας στα παιδιά και στους νέους, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής τους στη βόρεια χώρα. Το πρόγραμμα της δεύτερης ημέρας του ταξιδιού περιελάμβανε επίσκεψη στο δημοτικό σχολείο Matteusskolan, στην καρδιά της πόλης, ώστε ο Ουίλιαμ και η Κέιτ να βρεθούν κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας ψυχικής υγείας μαζί με παιδιά που λαμβάνουν μέρος στο πρόγραμμα του ινστιτούτου. Το Ινστιτούτο Καρολίνσκα, το μεγαλύτερο ιατρικό ακαδημαϊκό ερευνητικό κέντρο, που δίνει το Νομπέλ Ιατρικής, εκπονεί πρόγραμμα ενημέρωσης των νέων σε θέματα ψυχικής υγείας και πρόληψης των αυτοκτονιών. Η Κέιτ, ο Ουίλιαμ και ο αδελφός του Χάρι κάνουν εκστρατεία ώστε η ψυχική υγεία να καταστεί προτεραιότητα, με τα δύο αδέλφια να μιλούν ανοικτά για τα βαθιά σημάδια που άφησε στην ψυχή τους ο ξαφνικός θάνατος της μητέρας τους Νταϊάνα, πριγκίπισσας της Ουαλλίας, το 1997 σε τροχαίο στο Παρίσι.

Ο Ουίλιαμ και η Κέιτ επισκέφθηκαν επίσης ένα από τα μεγαλύτερα καταστήματα της χώρας, το ΝΚ, για να εγκαινιάσουν διαδραστική έκθεση για το βρετανικό σχέδιο, τη μόδα και τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη Σουηδία. Στη συνέχεια, το πριγκιπικό ζεύγος της Σουηδίας προσέφερε τσάι στους δούκες του Κέμπριτζ στην επίσημη κατοικία του, το ανάκτορο Χάγκα, ενώ μετά όλοι τους αναμενόταν να παραστούν σε εκδήλωση στη Fotografiska Gallery, το Μουσείο Φωτογραφίας στη Στοκχόλμη. Προχθές, Τρίτη, ήταν η πρώτη φορά έπειτα από επτά χρόνια που τα δύο ζευγάρια συναντήθηκαν, μετά τον γάμο της Κέιτ Μίντλεντον και του πρίγκιπα Ουίλιαμ το 2011, στον οποίο είχαν παραστεί η Βικτόρια και ο Ντάνιελ. Οι Βρετανοί γαλαζοαίματοι έγιναν δεκτοί στα ανάκτορα της Στοκχόλμης από την πριγκίπισσα και διάδοχο του θρόνου Βικτόρια και τον σύζυγό της πρίγκιπα Ντάνιελ λίγο πριν από το γεύμα. Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους μπροστά στους δημοσιογράφους, οι δύο μελλοντικοί μονάρχες συζητούσαν και η Κέιτ με τον Ντάνιελ αστειεύονταν μεταξύ τους.

Τα δύο ζευγάρια συνάντησαν στη συνέχεια τον βασιλιά Κάρολο ΙΣΤ΄ Γουσταύο της Σουηδίας και τη σύζυγό του τη βασίλισσα Σίλβια για το γεύμα. Φεύγοντας από τα ανάκτορα, τα δύο ζευγάρια περπάτησαν τη σύντομη απόσταση μέχρι το Μουσείο Νομπέλ. Οι κάτοικοι της Στοκχόλμης χαιρετούσαν τους Βρετανούς επίσημους και τους συνεχάρησαν για το τρίτο παιδί που περιμένουν τον Απρίλιο. Μετά την επίσκεψη στο Μουσείο Νόμπελ όπου συνάντησαν βραβευμένους με Νόμπελ επιστήμονες, το πρόγραμμα του Ουίλιαμ και της Κέιτ περιελάμβανε επίσκεψη στο φημισμένο Ark Des, το εθνικό κέντρο της Σουηδίας για την αρχιτεκτονική και το σχέδιο και τέλος δείπνο στην κατοικία του Βρετανού πρεσβευτή με το πριγκιπικό ζεύγος της Σουηδίας, εκπροσώπους της κυβέρνησης, του Κοινοβουλίου, του πολιτισμού και των επιχειρήσεων. Η ημέρα είχε αρχίσει για τους δούκες με bandy χόκεϊ, το δημοφιλές παιχνίδι στη Σκανδιναβία και στη Ρωσία που μοιάζει με το χόκεϊ επί πάγου.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή