Τουρκία: Δύο νεκροί και 16 τραυματίες από ρουκέτες προερχόμενες από συριακό έδαφος

Τουρκία: Δύο νεκροί και 16 τραυματίες από ρουκέτες προερχόμενες από συριακό έδαφος

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 16 τραυματίστηκαν σήμερα, στην τουρκική πόλη Ρεϊχανλί, στα τουρκοσυριακά σύνορα, από ρουκέτες που προέρχονταν από το συριακό έδαφος, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας Χατάι. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, δύο άνθρωποι υπέκυψαν στα τραύματά τους, αφού επλήγησαν από τις ρουκέτες που εκτόξευσαν οι Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), η κουρδική οργάνωση εναντίον της οποίας στρέφεται η τουρκική εκστρατεία στη βόρεια Συρία.

Το πρακτορείο Anadolu διευκρίνισε ότι το ένα από τα δύο θύματα ήταν ηλικίας 68 ετών, η κηδεία του οποίου έγινε αργά το απόγευμα στο τζαμί της πόλης, παρουσία και του κυβερνήτη Ερντάλ Άτα. Το φέρετρο ήταν καλυμμένο με την τουρκική σημαία και η κόρη του δήλωσε κλαίγοντας ότι «ο πατέρας της έγινε μάρτυρας».

Συνολικά, τρεις ρουκέτες έπληξαν σήμερα την πόλη Ρεϊχανλί και άλλες τρεις έπεσαν στα περίχωρά της, σε ακατοίκητες περιοχές. Άλλες δύο ρουκέτες στοχοθέτησαν τη γειτονική πόλη Κιλίς, χωρίς, όμως να τραυματιστεί κανείς.

Σε ομιλία του σήμερα, ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ ανέφερε ότι από την έναρξη της επιχείρησης των τουρκικών δυνάμεων στο Αφρίν της Συρίας, 82 ρουκέτες, προερχόμενες από συριακό έδαφος, έχουν πλήξει τις μεθοριακές τουρκικές πόλεις.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή