Τουρκία: 573 άτομα κρατούνται για «τρομοκρατική προπαγάνδα» κατά της εκστρατείας στη βόρεια Συρία

Τουρκία: 573 άτομα κρατούνται για «τρομοκρατική προπαγάνδα» κατά της εκστρατείας στη βόρεια Συρία

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις 573 ανέρχονται οι συλλήψεις ατόμων στην Τουρκία, τα οποία κατηγορούνται για δημόσια άσκηση κριτικής για την εκστρατεία της Άγκυρας στη βόρεια Συρία κατά των κουρδικών Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του το υπουργείο, 449 άτομα κρατούνται αυτή τη στιγμή στη χώρα για άσκηση «τρομοκρατικής προπαγάνδας» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ένω άλλα 124 για συμμετοχή σε διαδηλώσεις κατά των τουρκικών επιχειρήσεων εναντίον των YPG.

Η επίθεση της Τουρκίας στη βόρεια Συρία ξεκίνησε στις 20 Ιανουαρίου, με σκοπό την εκκαθάριση του κουρδικού θύλακα του Αφρίν από την κουρδική πολιτοφυλακή των YPG, την οποία η Άγκυρα χαρακτηρίζει τρομοκρατική και θεωρεί παρακλάδι του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), εναντίον του οποίου μάχεται εντός συνόρων επί τέσσερις δεκαετίες.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγορεί όσους αντιτίθενται στις επιχειρήσεις ως υποστηρικτές της τρομοκρατίας, ενώ οι τουρκικές αρχές έχουν προειδοποιήσει πως όποιος εκφράζεται δημόσια κατά των επιχειρήσεων, θα διώκεται.

Ενδεικτικά, ο Ερντογάν χαρακτήρισε «εραστές της τρομοκρατίας» ορισμένα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου της Τουρκίας, τα οποία συνελήφθησαν, επειδή προειδοποίησαν για το ανθρώπινο κόστος που ενδέχεται να έχει η εκστρατεία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή