Δυτική Οχθη: Νεκρός Ισραηλινός έποικος από επίθεση Παλαιστίνιου με μαχαίρι

Δυτική Οχθη: Νεκρός Ισραηλινός έποικος από επίθεση Παλαιστίνιου με μαχαίρι

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένας Ισραηλινός τραυματίστηκε θανάσιμα από χτύπημα με μαχαίρι που δέχτηκε από έναν Παλαιστίνιο σε εβραϊκό οικισμό στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, σύμφωνα με σημερινή αναφορά Ισραηλινών αξιωματούχων.

Το νέο αυτό επεισόδιο σημειώθηκε στην πόλη Άριελ, έναν από τους μεγαλύτερους εβραϊκούς οικισμούς της περιοχής. Σύμφωνα με τις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ, ο Παλαιστίνιος μαχαίρωσε τον Ισραηλινό πολίτη σε μια στάση λεωφορείου, στην είσοδο του Άριελ. Ένας αξιωματικός του στρατού που είδε τον δράστη, τον καταδίωξε και τον χτύπησε με το αυτοκίνητό του, όμως ο τελευταίος κατάφερε να διαφύγει, με το ισραηλινό στρατό να έχει ήδη ξεκινήσει έρευνες για τον εντοπισμό του.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, είπε ότι το θύμα υπέκυψε στα τραύματά του, σε μια συνάντηση που είχε με βουλευτές του κόμματος Λικούντ.

Η κατάσταση παραμένει τεταμένη στη Δυτική Όχθη, δύο μήνες μετά την αναγνώριση από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ, η οποία συνιστά στροφή 180 μοιρών στην πολιτική που ακολουθούσε επί δεκαετίες η Ουάσινγκτον στο Μεσανατολικό, ότι δηλαδή το καθεστώς της πόλης θα πρέπει να αποφασιστεί μέσω ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων.

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή