ΚΟΣΜΟΣ

Σουλτς: Ημέρα αποφάσεων για τον σχηματισμό σταθερής και βιώσιμης κυβέρνησης

soylts-imera-apofaseon-gia-ton-schimatismo-statheris-kai-viosimis-kyvernisis-2231826

Μετά από μία εβδομάδα εντατικών συνομιλιών φαίνεται ότι τελικά θα βγει «λευκός καπνός» στις διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία.

Ο πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος της Γερμανίας, Μάρτιν Σουλτς, προσερχόμενος στο κτίριο των κεντρικών γραφείων του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), εμφανίστηκε αισιόδοξος κάνοντας λόγο για μία «ημέρα αποφάσεων».

«Η σημερινή είναι η μέρα των αποφάσεων. Δεν πρόκειται για τίποτα λιγότερο και για τίποτα περισσότερο από τον σχηματισμό μιας σταθερής και βιώσιμης κυβέρνησης σε μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές χώρες του κόσμου, η οποία να μπορεί να αντιμετωπίσει τις διεθνείς και εθνικές προκλήσεις. Εργαζόμαστε για την δημιουργία μιας σοβαρής βάσης για τέτοια κυβέρνηση» ανέφερε ο Μάρτιν Σουλτς.

Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι σήμερα θα υπάρξει συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης και πρόσθεσε ότι «θα υπάρξει θετικό πνεύμα και καλό αποτέλεσμα για τη χώρα».

«Οι διαφορές μας στα υπό εξέτασιν θέμα της εξωτερικής πολιτικής δεν είναι μεγάλες. Στη συνέχεια θα συζητηθούν τα κοινωνικοπολιτικά θέματα. Στα ευρωπαϊκά θέματα υπήρξε συμφωνία ήδη τη Δευτέρα» σημείωσε και συνέχισε:

«Σε αυτό το πνεύμα ελπίζω ότι θα καταλήξουμε σε ένα καλό, εποικοδομητικό και βιώσιμο κοινό αποτέλεσμα».