Ποιος είναι ο νέος «τσάρος» της γερμανικής οικονομίας

Ποιος είναι ο νέος «τσάρος» της γερμανικής οικονομίας

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο σοσιαλδημοκράτης δήμαρχος του Αμβούργου Ολαφ Σολτς αναλαμβάνει το υπουργείο Οικονομικών στη νέα γερμανική κυβέρνηση συνασπισμού, μετέδωσε το γερμανικό πρακτορείο DPA.

Το SPD τάσσεται υπέρ της αύξησης των δαπανών εις βάρος της λιτότητας και η τοποθέτησή του σημαίνει την απομάκρυνση από την σφικτή δημοσιονομική πολιτική του προκατόχου του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σχολιάζει το Reuters.

Ο Όλαφ Σολτς είναι ο δεύτερος ισχυρότερος άνδρας στο SPD και θεωρείται συντηρητικός, εγκρατής και με αυτοπεποίθηση.  Είναι συντονιστής των κρατιδίων τα οποία κυβερνώνται από το SPD και είναι ένας έμπειρος διαπραγματευτής.

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών στη Γερμανία για το συνασπισμό Τζαμάικα , άσκησε δριμεία κριτική στην Άνγκελα Μέρκελ λέγοντας ότι είναι «αδύναμη σε γερμανικό και ευρωπαϊκό επίπεδο».

Τι έλεγε για την Ελλάδα

Σε συνέντευξή του το 2012 τόνισε ότι η Ελλάδα «αξίζει την αλληλεγγύη μας» και τάχθηκε κατά της εξόδου από την ΕΕ λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Η Ελλάδα δεν πρέπει να οδηγηθεί εκτός νομισματικής  ένωσης, ούτε από τα λόγια των Γερμανών πολιτικών».

Η ζωή του

Μεγάλωσε στο Αμβούργο μαζί με τα δύο του αδέλφια. Οι γονείς του εργάζονταν σε  εταιρεία κλωστοϋφαντουργικών και ουδεμία σχέση είχαν με την πολιτική, όπως και τα αδέλφια του. Ο αδελφός του Jens είναι αναισθησιολόγος και πρόεδρος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Schleswig – Holstein. Ο μικρός αδελφός του Ingo είναι διευθύνων σύμβουλος σε μία εταιρεία πληροφορικής στο Αμβούργο.

Ο Όλαφ Σολτς σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Αμβούργου νομική, με ειδίκευση στο εργατικό δίκαιο.

Το 1998 ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου με την Britta Ernst, βουλευτή του SPD και ζουν στο Αμβούργο. Δεν έχουν αποκτήσει μέχρι στιγμής παιδιά.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή