Βρετανία: Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε τη μελλοντική σχέση των επιχειρήσεων με την ΕΕ μετά το Brexit

Βρετανία: Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε τη μελλοντική σχέση των επιχειρήσεων με την ΕΕ μετά το Brexit

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Βρετανία δεν μπορεί να πει στις επιχειρήσεις με σιγουριά ποια θα είναι η μελλοντική της σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση μόλις αποχωρήσει από την ΕΕ, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Επιχειρήσεων Γκρεγκ Κλαρκ, ενόψει των κυβερνητικών συνομιλιών για την προσέγγιση αναφορικά με το Brexit.

Οι επιχειρήσεις θέλουν μεγαλύτερη σαφήνεια από την κυβέρνηση για τη μορφή που θα έχουν οι συμφωνίες της Βρετανίας με την ΕΕ για το εμπόριο και τα σύνορα μετά την αποχώρηση της χώρας από την Ένωση το 2019.

Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι συναντάται σήμερα με υπουργούς της για να συζητήσουν τη διαπραγματευτική στρατηγική της κυβέρνησης, ενώ τα Βρετανικά Εμπορικά Επιμελητήρια κάλεσαν την κυβέρνηση να διευκρινίσει τι θέλει από το Brexit.

Ωστόσο, σε συνέντευξή του με το BBC, ο Κλαρκ δεν έδωσε λεπτομέρειες για το τελικό καθεστώς που επιδιώκει η Βρετανία, ή την προθεσμία έως την οποία η κυβέρνηση θα πρέπει να οριστικοποιήσει την προσέγγισή της.

«Είναι μια διαπραγμάτευση που πρόκειται να συμβεί. Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε μια τελική κατάσταση έως ότου αυτή να έχει συμφωνηθεί και από τις δύο πλευρές», δήλωσε ο Κλαρκ στο ραδιόφωνο του BBC.

Τα Βρετανικά Εμπορικά Επιμελητήρια υποστήριξαν ότι, ενώ κρίνουν θετικά την εφαρμογή μιας μεταβατικής περιόδου, η διαρκής ασάφεια ως προς το πού βαδίζει η σχέση με την ΕΕ θα εμποδίσει τις επιχειρήσεις, ενώ λαμβάνουν αποφάσεις σε σχέση με τις επενδύσεις και τις προσλήψεις.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή