Πάπας Βενέδικτος: «Αισθάνομαι τις δυνάμεις μου να μειώνονται, άρχισα να ταξιδεύω προς τον Oίκο»

Πάπας Βενέδικτος: «Αισθάνομαι τις δυνάμεις μου να μειώνονται, άρχισα να ταξιδεύω προς τον Oίκο»

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην κατάσταση της υγείας του και στη μείωση των δυνάμεών του, αναφέρθηκε ο επίτιμος πάπας Βενέδικτος, με επιστολή του προς τον σχολιαστή της εφημερίδας Corriere della Sera Μάσιμο Φράνκο.

Στην σύντομη επιστολή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα, ο πάπας Βενέδικτος γράφει:

«Με συγκίνησε το ότι πολλοί αναγνώστες της εφημερίδας σας ζητούν να μάθουν πώς περνώ την τελευταία αυτή περίοδο της ζωής μου. Μπορώ μόνο να πω σχετικά ότι με την βαθμιαία μείωση των σωματικών δυνάμεων, εσωτερικά έχω ξεκινήσει το ταξίδι προς τον Οίκο. Είναι μεγάλη ευλογία το ότι, κατά το τελευταίο αυτό κομμάτι της διαδρομής μου, κάποιες φορές λίγο κουραστικό, νιώθω γύρω μου τόση αγάπη και καλοσύνη, την οποία δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ. Υπό αυτή την έννοια, θεωρώ και ότι και η ερώτηση των αναγνωστών σας , θα με συνοδεύσει για ένα κομμάτι της πορείας μου. Δεν μπορώ παρά να σας ευχαριστήσω και να σας διαβεβαιώσω ότι θα προσευχηθώ για εσάς».

Ο Πάπας Γιόζεφ Ράτσινγκερ είναι 90 ετών και τον Φεβρουάριο του 2013, με μια εντυπωσιακή κίνηση, αποφάσισε να παραιτηθεί από τη θέση του ποντίφικα για λόγους υγείας. Από τότε ζει σε ένα μικρό μοναστήρι, στο εσωτερικό του κράτους του Βατικανού.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή