Συρία: Τουλάχιστον 31 νεκροί σε νέες αεροπορικές επιδρομές στην Αν. Γούτα

Συρία: Τουλάχιστον 31 νεκροί σε νέες αεροπορικές επιδρομές στην Αν. Γούτα

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εκατόμβη του εμφυλίου πολέμου στη Συρία μεγαλώνει επτά χρόνια μετά από την έναρξη της σύγκρουσης, καθώς τουλάχιστον 31 άμαχοι, μεταξύ των οποίων δώδεκα παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα σε νέες αεροπορικές επιδρομές του συριακού στρατού στην Ανατολική Γούτα, προπύργιου των Σύρων αντικαθεστωτικών ανταρτών κοντά στη Δαμασκό, ο οποίος πολιορκείται από το καθεστώς Άσαντ από το 2013, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι αεροπορικές επιδρομές είχαν κυρίως στόχο τη συνοικία Χαμουρίγια κατά την τρίτη συνεχόμενη ημέρα των επιχειρήσεων του συριακού στρατού στην Ανατολική Γούτα, προκαλώντας τον θάνατο συνολικά 120 ανθρώπων από τη Δευτέρα, επεσήμανε η ίδια πηγή. Επιπλέον, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, οι αεροπορικές επιδρομές, καθώς και πυρά πυροβολικού, έπληξαν επίσης τις ανταρτοκρατούμενες πόλεις της Ντούμα και της Μπέιτ Σάουα. Η συριακή κυβέρνηση επανειλημμένα έχει δηλώσει ότι στοχοθετεί μόνο θέσεις μαχητών.

Στο μεταξύ, τουλάχιστον 80 άμαχοι σκοτώθηκαν χθες στις αεροπορικές επιδρομές του συριακού στρατού, μεταξύ των οποίων και παιδιά. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο απολογισμό νεκρών εδώ και μήνες στον συγκεκριμένο θύλακα των ανταρτών, που ωστόσο περιλαμβάνεται σε μία από τις τέσσερις ζώνες αποκλιμάκωσης που έχουν δημιουργηθεί στη Συρία, προκειμένου να επιτευχθεί εκεχειρία μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών.

Τα Ηνωμένα Έθνη απηύθυναν χθες έκκληση να κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός για τουλάχιστον έναν μήνα σε όλη τη συριακή επικράτεια, εκφράζοντας φόβους περί «επιδείνωσης της ανθρωπιστικής κρίσης».

Εκπρόσωποι του ΟΗΕ επίσης δηλώνουν ότι η Ανατολική Γούτα, το τελευταίο προπύργιο των ανταρτών κοντά στην Δαμασκό, μετά από σχεδόν επτά χρόνια πολέμου, έχει να λάβει από τον Νοέμβριο βοήθεια από υπηρεσίες των ΗΕ.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή