Αποχωρεί από την πολιτική ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου

Αποχωρεί από την πολιτική ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννης Κασουλίδης ανακοίνωσε σήμερα ότι αποχωρεί από την πολιτική, κλείνοντας έναν πολύχρονο κύκλο παρουσίας του στην πολιτική ζωή της Κύπρου. «Ήθελα να επιβεβαιώσω ότι χθες είχα μια συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπου του ανακοίνωσα και συμφωνήσαμε ότι κλείνει ο κύκλος της δικής μου παρουσίας στην πολιτική ζωή. Θέλω να αφυπηρετήσω. Τον ευχαρίστησα θερμά για τη συνεργασία μας, για πέντε χρόνια, για τη δουλειά που έχουμε παράξει, και με αυτό θα ήθελα να το ανακοινώσω και επίσημα και να ευχαριστήσω θερμά τους πάντες» δήλωσε ο κ. Κασουλίδης στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο της τελετής επίδοσης διαπιστευτηρίων πρέσβεων στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στο Προεδρικό Μέγαρο στην Κύπρο, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση.

Σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος δήλωσε ότι ήταν τιμή του που συνεργάστηκε μαζί του στο πλαίσιο του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ και τον χαρακτήρισε έναν ευπατρίδη πολιτικό που υπερασπίσθηκε τα εθνικά συμφέροντα με σύνεση, τέχνη και αποτελεσματικότητα.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Κατρούγκαλου: «Ο κ. Κασουλίδης είναι ένας ευπατρίδης πολιτικός που υπερασπίσθηκε τα εθνικά συμφέροντα με σύνεση, τέχνη και αποτελεσματικότητα. Θεωρώ τιμή μου ότι συνεργαστήκαμε στο πλαίσιο του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ».

Ο Ιωάννης Κασουλίδης διετέλεσε υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου σε δύο κυβερνήσεις, την περίοδο Απρίλιος 1997-Μάρτιος 2003 επί προεδρίας Κληρίδη και Μάρτιος 2013-Φεβρουάριος 2018, ήταν ευρωβουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) και εκ των αντιπροέδρων του ΕΛΚ, σπούδασε ιατρική και υπήρξε μέλος της Κυπριακής Βουλής των Αντιπροσώπων (Μάιος 1991-Μάρτιος 1993). Επίσης, διετέλεσε επί Προεδρίας Κληρίδη κυβερνητικός εκπρόσωπος (Μάρτιος 1993-Απρίλιος 1997) και στη συνέχεια έως τον Φεβρουάριο 2003 υπουργός Εξωτερικών. Τον Ιούνιο του 2004 ο κ. Κασουλίδης εξελέγη για πρώτη φορά μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Το 2008 ήταν υποψήφιος του ΔΗΣΥ στις προεδρικές εκλογές, στις οποίες αν και στον πρώτο γύρο ήλθε πρώτος, έχασε την προεδρία στον δεύτερο από τον Δημήτρη Χριστόφια. Στις Ευρωεκλογές της 6ης Ιουνίου 2009 ο Ιωάννης Κασουλίδης εξελέγη για δεύτερη φορά ευρωβουλευτής και εξελέγη αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, αρμόδιος για τις Εξωτερικές Υποθέσεις. Το 2012 επανεξελέγη στην ίδια θέση.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή