Δαμασκός: «Εγκλημα πολέμου» η αμερικανική επίθεση εναντίον φυλοκυβερνητικών δυνάμεων

Δαμασκός: «Εγκλημα πολέμου» η αμερικανική επίθεση εναντίον φυλοκυβερνητικών δυνάμεων

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Έγκλημα πολέμου» χαρακτήρισε η Δαμασκός τις αμερικανικές αεροεπιδρομές εναντίον φυλοκυβερνητικών δυνάμεων στην ανατολική Συρία, καλώντας τον υπό τις ΗΠΑ διεθνή συνασπισμό που μάχεται το Ισλαμικό Κράτος να διαλυθεί, σύμφωνα με το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο SANA.

Το χτύπημα έλαβε χώρα στην ανατολική όχθη του Ευφράτη, λίγα χιλιόμετρα από την πόλη Ντέιρ αλ-Ζορ, η οποία ελέγχεται από το συριακό καθεστώς, και σύμφωνα με πληροφορίες, είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 100 φιλοκυβερνητικοί μαχητές, αδιευκρίνιστο ακόμη αν πρόκειται για στρατιώτες ή άντρες κάποιας πολιτοφυλακής που πρόσκειται στο συριακό καθεστώς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του συνασπισμού, οι φιλοκυβερνητικές δυνάμεις προέβησαν σε μία «απρόκλητη» επίθεση εναντίον θέσεων των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), οι οποίες αποτελούν τον κυριότερο σύμμαχο των ΗΠΑ στη μάχη εναντίον του ΙΚ και οι οποίες ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος της ανατολικής πλευράς του Ευφράτη.

«Για την άμυνα των συμμαχικών δυνάμεων, ο συνασπισμός πραγματοποίησε πλήγματα εναντίον των επιτιθέμενων, αποκρούοντας μία πράξη επιθετικότητας», αναφέρει η ανακοίνωση του συνασπισμού, τονίζοντας «το μη διαπραγματεύσιμο δικαίωμα του στην αυτοάμυνα». Επιπλέον, η ανακοίνωση διευκρίνισε ότι ο υπό τις ΗΠΑ συνασπισμός «δεν επιδιώκει τη σύγκρουση με το (συριακό) καθεστώς».

«Απαιτούμε από τη διεθνή κοινότητα να καταδικάσει αυτή τη σφαγή και να χρεώσει την ευθύνη στον συνασπισμό», αναφέρει στο μεταξύ το συριακό υπουργείο Εξωτερικών, σε επιστολή του προς τα Ηνωμένα Έθνη, η οποία υπογραμμίζει ότι ο συνασπισμός είναι παράνομος και πρέπει να διαλυθεί, σύμφωνα με το πρακτορείο SANA.

Περισσότεροι από 200 άμαχοι νεκροί στην Ανατολική Γούτα

Στο μεταξύ, πιο νότια, συνεχίζονται για τέταρτη μέρα οι βομβαρδισμοί του καθεστώτος εναντίον του ανταρτοκρατούμενου θύλακα της Ανατολικής Γούτας, ανατολικά της Δαμασκού, με τους νεκρούς να έχουν ξεπεράσει τους 200.

Μόνο σήμερα, τουλάχιστον 58 άτομα έχασαν τη ζωή τους από το «σφυροκόπημα» της πολεμικής αεροπορίας της Συρίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή