ΚΟΣΜΟΣ

Μετανιωμένος για το «Αγαπώ τον Χίτλερ» ο Γκαλιάνο

Μετανιωμένος για το «Αγαπώ τον Χίτλερ» ο Γκαλιάνο

Ο Τζον Γκαλιάνο επιστρέφει στο προσκήνιο και θέλει να αφήσει τη σφραγίδα του στον οίκο Margiela. Ο Γκαλιάνο, που έπεσε σε δυσμένεια το 2011 στον Dior καθώς σε κατάσταση μέθης προχώρησε σε αντισημιτικά σχόλια, ετοιμάζει το show Φθινόπωρο-Χειμώνας 2018 για τον Margiela. Αλλά είναι πολύ προσεκτικός στα βήματα της επιστροφής του.

«Είπα ό,τι είπα. Δεν το εννοούσα» δήλωσε στο WSJ Magazine, το περιοδικό της Γουόλ Στριτ Τζέρναλ, φέρνοντας στη θύμησή του τη φράση «Αγαπώ τον Χίτλερ» που είχε ξεστομίσει. «Εξακολουθώ να εξιλεώνομαι. Κάποιοι με συγχώρησαν, κάποιοι δεν θα με συγχωρήσουν ποτέ. Αλλά αυτό είναι κάτι με το οποίο πρέπει να ζω» εξομολογήθηκε, λυπημένος.

Ο Γκαλιάνο, που ανέλαβε διευθυντής δημιουργικού στον Dior τη δεκαετία του 1990 και σχεδίασε το ένδυμα της πριγκίπισσας Νταϊάνα για το Dior Met Gala μετά τον χωρισμό της με τον Κάρολο το 1996, μπήκε σε διαδικασία επανένταξης όταν απολύθηκε λίγο πριν το show Φθινόπωρο-Χειμώνας του 2012. «Δεν είμαι ο Θεός. Αλλά αυτό το συνειδητοποιώ, τώρα» εκτίμησε, θυμούμενος την προηγούμενη ζωή του (βραδινό jet set, με τη Ναόμι Κάμπελ και άλλα συναφή κορίτσια).

«Η ανάκαμψη είναι ένα καταληκτικό ταξίδι. Να σου δίνεται δεύτερη ευκαιρία ζωής, και να αναγεννιέσαι δημιουργικά. Για την ακρίβεια, είναι πιο έντονο, τα επίπεδα δημιουργικού ύψους. Φαντάζομαι ότι αυτό συμβαίνει επειδή έχεις περισσότερη συνείδηση αυτών των επιπέδων. Επειδή είσαι τόσο εκλεκτικός – όλα τα καλά που αγαπάω σ' αυτή τη βιομηχανία (της μόδας), τη διαδικασία… Με κάνει να αναπηδώ απ' το κρεβάτι, το πρωί» περιέγραψε τις εσωτερικές διεργασίες του μυαλού του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ