«Γυμνή» η Μέρκελ στο εξώφυλλο του Spiegel

«Γυμνή» η Μέρκελ στο εξώφυλλο του Spiegel

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ένα καυστικό σκίτσο στο εξώφυλλό του σχολιάζει το περιοδικό Spiegel τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού στη Γερμανία.

Στο φόντο του σχεδίου, τρεις άνδρες με μπλουζάκια που φέρουν τα αρχικά του SPD, απομακρύνονται κρατώντας τα ρούχα της Αγκελα Μέρκελ, με το υπονοούμενο να είναι σαφές:

Οι Σοσιαλδημοκράτες ήταν οι μεγάλοι νικητές των διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο κομμάτων, «ξεγυμνώνοντας» τη Γερμανία Καγκελάριο.

«Γυμνή» η Μέρκελ στο εξώφυλλο του Spiegel-1

Υπενθυμίζεται ότι έπειτα από πολύμηνη ακυβερνησία η Μέρκελ κατάφερε να λύσει τον γόρδιο δεσμό και να παρουσιάσει μια προγραμματική συμφωνία με τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) και τους Χριστιανοκοινωνιστές (CSU), καθώς και μια σύνθεση υπουργικού συμβουλίου που ικανοποιούσε και τους δύο επίδοξους εταίρους των Χριστιανοδημοκρατών (CDU).

Το γεγονός ότι, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, τα σημαντικότερα υπουργεία, των Οικονομικών, Εξωτερικών και Απασχόλησης, ανατίθενται σε Σοσιαλδημοκράτες πολιτικούς εξόργισε πολλούς βουλευτές του CDU, αλλά και τον φίλα προσκείμενο Τύπο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή