ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση στην ηγετική ομάδα του SPD από την αδελφή του Σουλτς: Τον χρησιμοποιούν ως «αποδιοπομπαίο τράγο»

epithesi-stin-igetiki-omada-toy-spd-apo-tin-adelfi-toy-soylts-ton-chrisimopoioyn-os-apodiopompaio-trago-2233054

Επίθεση στην ηγεσία του SPD εξαπέλυσε η αδελφή του Μάρτιν Σουλτς, Ντόρις Χαρστ, κάνοντας λόγο για «λάκκο με φίδια».

Μιλώντας στην εφημερίδα «Die Welt» τόνισε κατηγόρησε την επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Αντρέα Νάλες και τον Αντιπρόεδρο Όλαφ Σολτς ότι είπαν ψέματα στον αδελφό της και τον εξαπάτησαν, ενώ ισχυρίστηκε ότι θέλουν να τον χρησιμοποιήσουν ως «αποδιοπομπαίο τράγο».

Η Ντόρις Χαρστ, που είναι και η ίδια μέλος του SPD, άσκησε αυστηρή κριτική στην ηγετική ομάδα του κόμματος για την συμπεριφορά έναντι του αδελφού της, ενώ αποκάλυψε ότι και ο αποκλεισμός του Ζίγκμαρ Γκάμπριελ από την επόμενη κυβέρνηση ήταν στο πνεύμα της συγκεκριμένης ομάδας.

«Η Αντρέα Νάλες, ο Όλαφ Σολτς και άλλοι τον χρησιμοποιούν ως αποδιοπομπαίο τράγο, θέλουν να του φορτώσουν την ευθύνη για όλα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Κατηγόρησε ακόμη τα συγκεκριμένα στελέχη ότι είπαν ψέματα στον αδελφό της και τον εξαπάτησαν. «Γι' αυτό, μετά την επιτυχημένη περίοδό του ως κορυφαίου πολιτικού στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο, ο λάκκος με τα φίδια του Βερολίνου δεν του ταίριαζε», πρόσθεσε.

Ταυτόχρονα, ενόψει της ψηφοφορίας των μελών για την επικύρωση της συμμετοχής του κόμματος στην κυβέρνηση συνασπισμού και της αλλαγής αρχηγού, πληθαίνουν οι φωνές διαφωνίας με την ηγετική ομάδα, ενώ πολλά στελέχη ζητούν εκλογή του αρχηγού από τη βάση του κόμματος.

«Στην ανανέωση του SPD περιλαμβάνεται και μια διαφανής διαδικασία για την εκλογή του αρχηγού. Δεν μπορεί η ηγεσία του SPD να δίδεται με αυτόν τον τρόπο και το κόμμα να βρίσκεται προ τετελεσμένων γεγονότων», δήλωσε το στέλεχος της αριστερής πτέρυγας του SPD Χίλντε Ματχάις στην «Tagesspiegel».

Τις σκέψεις για εκλογή του επόμενου αρχηγού από τη βάση του κόμματος απέρριψε πάντως ο Αντιπρόεδρος του SPD Ραλφ Στέγκνερ, επισημαίνοντας ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται καν από το καταστατικό. "Είναι απαραίτητη μια ευρεία απόφαση, αλλά σε καμία περίπτωση οι θέσεις δεν μοιράζονται πίσω από κλειστές πόρτες", δήλωσε, σε αντίθεση με την υπηρεσιακή υπουργό Εργασίας και Οικογένειας Καταρίνα Μπάρλεϊ, η οποία δήλωσε ανοιχτή στην ιδέα, καθώς, όπως είπε στην «Rheinische Post», «η άμεση συμμετοχή των μελών δημιουργεί εμπιστοσύνη».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ