ΚΟΣΜΟΣ

Δικαστική μάχη για τη διαθήκη του Τζόνι Χαλιντέι

Δικαστική μάχη για τη διαθήκη του Τζόνι Χαλιντέι

ΠΑΡΙΣΙ. Ο Νταβίντ Χαλιντέι και η Λορά Σμετ θα προσβάλουν τη διαθήκη του πατέρα τους Τζόνι Χαλιντέι. «Επέλεξα να δώσω μάχη», γράφει η Λορά Σμετ στη επιστολή που απηύθυνε στον πατέρα της Τζόνι Χαλιντέι, μετά τον θάνατό του, έχοντας αποφασίσει να προσβάλει τη διαθήκη του.

«Εμαθα πριν από μερικές ημέρες ότι ίσως έγραψες μια διαθήκη αποκληρώνοντας εντελώς τον Νταβίντ και εμένα», γράφει η ηθοποιός στην επιστολή αυτή, που περιήλθε σε γνώση του AFP μέσω των δικηγόρων της.

«Πριν από μερικές εβδομάδες μού έλεγες στο τραπέζι: “Λοιπόν, πότε θα κάνετε ένα παιδί;”. Αλλά τι θα μπορέσω να του μεταφέρω από εσένα, εσένα που θαυμάζω τόσο πολύ;».

«Τόσες ερωτήσεις χωρίς απαντήσεις. Για όλες αυτές τις φορές που έπρεπε να κρυφτούμε για να συναντηθούμε και να τηλεφωνηθούμε! Μου είναι ακόμη ανυπόφορο που δεν μπόρεσα να σε αποχαιρετήσω, μπαμπά, αυτό το ξέρεις τουλάχιστον; Κάθε βράδυ έρχεσαι να με δεις στον ύπνο μου, σε βλέπω: είσαι όμορφος, χωρίς κανένα τατουάζ, είσαι επιτέλους ελεύθερος και τρέχεις μέσα στην ομίχλη με ύφος εντελώς χαμένο και φοβισμένο», γράφει. «Σε καταλαβαίνω, μπαμπά, και επέλεξα να δώσω μάχη. Θα προτιμούσα αυτό να μείνει μέσα στην οικογένεια, αλλά δυστυχώς στην οικογένειά μας έτσι συμβαίνει», γράφει η Λορά κλείνοντας την επιστολή με τη φράση: «Είμαι τόσο περήφανη που είμαι κόρη σου. Σ’ αγαπώ, μπαμπά».

Δύο από τα παιδιά του ρόκερ Τζόνι Χαλιντέι, ο 51 ετών Νταβίντ Χαλιντέι και η 34χρονη Λορά Σμετ, θα προσβάλουν τη διαθήκη του πατέρα τους, με την οποία αφήνει το σύνολο της περιουσίας του και το σύνολο των πνευματικών του δικαιωμάτων αποκλειστικά στη σύζυγό του Λετισιά.

Η Λορά Σμετ ζήτησε από τους δικηγόρους της να «προβούν σε όλες τις νομικές ενέργειες» για να προσβάλουν τη διαθήκη του πατέρα της Ζαν-Φιλίπ Λεό Σμετ. Ο Νταβίντ Χαλιντέι είναι «συναιτητής» σε αυτή τη διαδικασία, όπως δήλωσε ο δικηγόρος του Ζαν Βέιλ.

«Η Λορά Σμετ ανακάλυψε με κατάπληξη και θλίψη τη διαθήκη του πατέρα της Τζόνι Χαλιντέι, σύμφωνα με την οποία όλη η περιουσία του και όλα τα πνευματικά του δικαιώματα θα μεταβιβαστούν αποκλειστικά και μόνο στη σύζυγό του Λετισιά, βάσει της νομοθεσίας της Καλιφόρνιας», αναφέρει η ανακοίνωση των δικηγόρων της.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους, οι συγκεκριμένες διατάξεις της διαθήκης «παραβιάζουν εμφανώς τις απαιτήσεις του γαλλικού δικαίου». «Η διαθήκη αυτή προβλέπει επίσης ότι, σε περίπτωση θανάτου της συζύγου, το σύνολο της περιουσίας και των δικαιωμάτων του Ζαν-Φιλίπ Λεό Σμετ θα μοιραστεί κατά ίσα μέρη αποκλειστικά στις δύο κόρες τους Τζέιντ και Τζόι. «Αν ήταν έτσι, ο πατέρας της Λορά δεν θα της είχε αφήσει τίποτε: ούτε περιουσιακό στοιχείο, ούτε δικαιώματα επί του καλλιτεχνικού του έργου, ούτε ενθύμιο –μια κιθάρα, μια μηχανή– και ούτε καν το εξώφυλλο του δίσκου με το τραγούδι “Laura”, που της αφιέρωσε», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Αμφισβητώντας τη διαθήκη αυτή, η Λορά ανέθεσε στους δικηγόρους της «να προασπίσουν τα συμφέροντά της και να προβούν σε όλες τις νομικές ενέργειες που θα επιτρέπουν τη διαφύλαξη του έργου του πατέρα της».