ΚΟΣΜΟΣ

Μοναδικές ιστορίες αγάπης από όλο τον κόσμο

monadikes-istories-agapis-apo-olo-ton-kosmo-2233389

Οι ιστορίες είκοσι ζευγαριών ξεδιπλώνονται μέσα από τον φωτογραφικό φακό του Reuters, σε ένα αφιέρωμα για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Ιστορίες ρομαντικές αλλά και ασυνήθιστες, μας ταξιδεύουν ανά τον κόσμο, με τα ερωτευμένα ζευγάρια να γυρίζουν τον χρόνο πίσω και να διηγούνται την πρώτη γνωριμία τους.

Ο 76χρονος Nhuchhe Bahadur Amatya, συνταξιούχος λογιστής στο Νεπάλ και η 74χρονη σύζυγος του Raywoti Devi Amatya γνωρίστηκαν όταν εκείνος ήταν 17 ετών και εκείνη 15. Φέτος κλείνουν 59 χρόνια κοινής ζωής.

«Είδα το πρόσωπο της Raywoti για πρώτη φορά, μετά την τελετή του γάμου μας γιατί ήταν καλυμμένο από το πέπλο που φορούσε», είπε ο Nhuchhe.

monadikes-istories-agapis-apo-olo-ton-kosmo0

Η ιστορία αγάπης του 20χρονου Haidar Ali Moracho, από την Ισπανία και της Coral Ibanez ξεκίνησε μέσω διαδικτύου. Το νεαρό ζευγάρι αναγκάστηκε να κρατήσει κρυφή τη σχέση του για πέντε χρόνια.

«Ήταν πολύ δύσκολο. Υπήρχαν στιγμές που πίστευα ότι ο χωρισμός μας θα ήταν λιγότερο επώδυνος. Όμως δεν μπορούσα. Θα είμαστε μαζί μέχρι να μας χωρίσει ο θάνατος» είπε ο 20χρονος.

monadikes-istories-agapis-apo-olo-ton-kosmo2

Η Pramodini Roul από την Ινδία έπεσε θύμα επίθεσης με οξύ. Όταν ξαναβρήκε την όρασή της, αρκετά χρόνια μετά την επίθεση, το πρώτο πρόσωπο που αντίκρισε ήταν αυτό του συντρόφου της Saroj.

«Την πρώτη φορά που ξαναείδα ήταν μπροστά μου ο Saroj. Δεν πίστευα ποτέ ότι θα μπορέσω να τον ξαναδώ» είπε.

monadikes-istories-agapis-apo-olo-ton-kosmo4

Η ιστορία του 37χρονου Yorker Chad Ostrum και της συζύγου του, κύλησε πιο ομαλά. Την πρώτη μέρα που πήγε στο κολέγιο, έριξε μία ματιά στην πόρτα και είδε ένα κορίτσι. Αυτό το κορίτσι έγινε η σύζυγός του και η μητέρα της κόρης του.

«Έπειτα από πολλά στάδια, ραντεβού εξ αποστάσεως και 19 χρόνια, μοιραζόμαστε ένα σπίτι, έχουμε ένα μικρό κορίτσι και μία κοινή ζωή» είπε ο 37χρονος.

monadikes-istories-agapis-apo-olo-ton-kosmo6

Η 33χρονη Rute και ο 38χρονος Filipe γνωρίστηκαν πριν από 12 χρόνια στο διαδίκτυο. «Η αγάπη μας για την φωτογραφία μας έφερε κοντά και ερωτευτήκαμε. Φτιάξαμε το στούντιό μας για να βοηθήσουμε και άλλους ανθρώπους να ερωτευτούν μέσω της φωτογραφίας» λέει η Rute.

monadikes-istories-agapis-apo-olo-ton-kosmo8

Ο 31χρονος Cathal και η 28χρονη Jessica γνωρίστηκαν σε έναν αγώνα ράγκμπι πριν από 3,5 χρόνια. «Είμαστε και οι δύο αρκετά δραστήριοι άνθρωποι. Πηγαίνουμε σε αγώνες, για πεζοπορία, λατρεύουμε να ταξιδεύουμε» λέει ο Cathal.

monadikes-istories-agapis-apo-olo-ton-kosmo10

Η 66χρονη Yolanda και ο 65 χρονος Antonio ζουν στο Μεξικό. «Ήμουν ερωτευμένη μαζί του από τα 14 μου χρόνια. Ζούσαμε στην ίδια γειτονιά. Πάντα λάτρευα το χιούμορ του. Παντρευτήκαμε όταν έκλεισα τα 19» εξομολογείται η Yolanda.

monadikes-istories-agapis-apo-olo-ton-kosmo12

Ο 83χρονος Huang Fusheng και η 80χρονη σύζυγός του Tang Lanfang κρατούν την φωτογραφία του γάμου τους, από το  μακρινό 1958.

monadikes-istories-agapis-apo-olo-ton-kosmo14

Ο 78χρονος Hayes και η 60χρονη Om Hany ποζάρουν στον φωτογραφικό φακό του Reuters, σε μία λαϊκή αγορά στο Κάιρο. Το ζευγάρι είναι παντρεμένο 42 χρόνια και έχει αποκτήσει 12 παιδιά.  

monadikes-istories-agapis-apo-olo-ton-kosmo16