Ο επικεφαλής της χούντας στην Ταϊλάνδη κυκλοφόρησε τραγούδι για τον Άγιο Βαλεντίνο

Ο επικεφαλής της χούντας στην Ταϊλάνδη κυκλοφόρησε τραγούδι για τον Άγιο Βαλεντίνο

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο επικεφαλής της στρατιωτικής χούντας που κυβερνά την Ταϊλάνδη πίστεψε ότι θα ήταν καλή ιδέα να γράψει ένα τραγούδι αγάπης με αφορμή την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, όμως τελικά η σύνθεσή του έγινε δεκτή με πικρόχολα σχόλια.

Η μπαλάντα της «Καρδιάς από διαμάντι», την οποία τραγουδά ένας αξιωματικός, μεταδίδεται ήδη από την Παρασκευή από το κρατικό ραδιόφωνο της Ταϊλάνδης με την ευκαιρία της γιορτής των ερωτευμένων, που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στη χώρα.

Ο στρατηγός Πραγιούτ Τσαν-Ο-Τσα «ήθελε με αυτό τον τρόπο να δείξει τη στήριξή του σε όσους κάνουν καλά πράγματα για την πατρίδα», εξήγησε σήμερα εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Το τραγούδι υπάρχει και στο YouTube μετά την ανάρτησή του στην πλατφόρμα από ένα κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο που ανήκει στον στρατό.

Όμως σήμερα, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου και λιγότερο από μία εβδομάδα από την προβολή του τραγουδιού του στο YouTube, τα σχόλια είναι πικρόχολα, έχει ήδη συγκεντρώσει 17.000 αρνητικές αντιδράσεις και μόνο 700 θετικές.

«Οι άνθρωποι που έχουν πραγματικά καρδιά διαμάντι δεν λένε ψέματα καθημερινά (…) αφού εκδίωξαν μια γυναίκα από την εξουσία», καταγγέλλει ένας Ταϊλανδός αναφερόμενος στην ανατροπή της κυβέρνησης της Γινγκλάκ Σιναουάτρα το 2014.

Το πρώτο τραγούδι του στρατηγού Πραγιούτ με τίτλο «Φέρτε την ευτυχία πίσω στην Ταϊλάνδη» μεταδιδόταν από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς της χώρας μετά το πραξικόπημα του 2014.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή