Ο δικηγόρος του Τραμπ πλήρωσε τη Στόρμι Ντάνιελς

Ο δικηγόρος του Τραμπ πλήρωσε τη Στόρμι Ντάνιελς

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Μάικλ Κόεν, ο προσωπικός δικηγόρος του προέδρου Τραμπ, δήλωσε την Τρίτη ότι πλήρωσε 130 χιλιάδες δολάρια στην πορνοστάρ που κάποτε είχε δηλώσει ότι διατηρούσε σχέση με τον νυν Αμερικανό πρόεδρο.

Στην πιο λεπτομερή περιγραφή της πληρωμής του 2016 που έγινε στην ηθοποιό Στέφανι Κλίφορντ, ο Κόεν, ο οποίος εργάστηκε ως δικηγόρος επί μία δεκαετία για τον οργανισμό Τραμπ, δήλωσε ότι δεν αποζημιώθηκε για τα χρήματα.

«Ούτε ο οργανισμός Τραμπ ούτε η προεκλογική του εκστρατεία ήταν μέρος της δοσοληψίας με την κυρία Κλίφορντ και κανείς δεν με αποζημίωσε για την πληρωμή είτε αμέσως είτε εμμέσως», δήλωσε ο Κόεν σε ανακοίνωσή του προς τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης». «Η πληρωμή προς την κυρία Κλίφορντ ήταν νόμιμη και δεν αποτελούσε συμβολή στην προεκλογική εκστρατεία ή δαπάνη της προεκλογικής εκστρατείας από οποιονδήποτε».

Αρνήθηκε, ωστόσο, να απαντήσει σε διάφορα άλλα ερωτήματα, μεταξύ των οποίων κατά πόσο ο Τραμπ γνώριζε ότι ο Κόεν είχε κάνει την πληρωμή, γιατί την έκανε και κατά πόσο είχε προβεί και σε αντίστοιχες άλλες πληρωμές σε άλλα άτομα κατά το πέρασμα των ετών.

Ο Κόεν είχε προηγουμένως δηλώσει ότι ο Τραμπ αρνήθηκε ότι διατηρούσε σχέση με την Κλίφορντ, το καλλιτεχνικό όνομα της οποίας είναι Στόρμι Ντάνιελς. Η ίδια ισχυρίζεται ότι η σχέση της με τον Τραμπ έλαβε χώρα λίγο αφού η σύζυγός του Μελάνια έφερε στον κόσμο τον γιο τους, Μπάρον.

Η δήλωση του Κόεν για αυτό που αποκαλεί «ιδιωτική δοσοληψία» είναι και η πρώτη φορά που αναγνωρίζει ρόλο στην πληρωμή, η οποία αναφέρθηκε πρώτη φορά τον Iανουάριο από την Wall Street Journal.

Ο Κόεν συγκαταλέγεται στους πιο παθιασμένους υπερασπιστές του Τραμπ κατά τη διάρκεια που θήτευσε στον οργανισμό του, συχνά λέγοντας στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016 ότι ακόμα και ψευδείς πληροφορίες γι’ αυτόν ενδέχεται να προκαλέσουν ζημία. Η Κλίφορντ διηγήθηκε την ιστορία της στο περιοδικό In Touch , όπως εξάλλου και στην κουτσομπολίστικη ιστοσελίδα TheDirty. com. Και τα δύο δημοσιεύματα δημοσιεύθηκαν τον περασμένο μήνα μετά την αναφορά στην πληρωμή του 2016. Το φθινόπωρο του 2016, η Κλίφορντ βρισκόταν και πάλι σε συζητήσεις με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Η πληρωμή από τον Κόεν ήρθε μερικές εβδομάδες πριν από την ημέρα των εκλογών περίπου την ίδια στιγμή που δημοσιοποιήθηκε η ταινία «Access Hollywood», στην οποία ο Τραμπ επαίρεται ότι αγγίζει τις γυναίκες χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

Η Κλίφορντ δεν έχει αρνηθεί δημοσίως τη σχέση της με τον Τραμπ. Σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον Κόεν εξ ονόματός της διαψεύδεται η σχέση τον Ιανουάριο, αλλά σε συνεντεύξεις αρνήθηκε να απαντήσει άμεσα σε ερωτήσεις περί αυτού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή