Κύπρος: Σοβαρά προβλήματα λόγω των καταρρακτωδών βροχών – εγκλωβίστηκαν οδηγοί (Φωτογραφίες)

Κύπρος: Σοβαρά προβλήματα λόγω των καταρρακτωδών βροχών – εγκλωβίστηκαν οδηγοί (Φωτογραφίες)

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σοβαρά προβλήματα έχουν προκαλέσει οι καταρρακτώδεις βροχές που πέφτουν από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής στη Λεμεσό. Υποστατικά και σπίτια πλημμύρισαν ή υπέστησαν ζημιές από τα ορμητικά νερά, ενώ δεκάδες ήταν και οι δρόμοι που πλημμύρισαν. Πολλοί ήταν και οι οδηγοί που εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητα τους ενώ χρειάστηκε η παρέμβαση των ανδρών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Αστυνομίας και της Πολιτικής Άμυνας για τον απεγκλωβισμό τους.

Κύπρος: Σοβαρά προβλήματα λόγω των καταρρακτωδών βροχών – εγκλωβίστηκαν οδηγοί (Φωτογραφίες)-1

Συγκεκριμένα, λόγω της υψηλής στάθμης του νερού εγκλωβίστηκαν στη συμβολή της λεωφόρου Σπύρου Κυπριανού με την οδό Πάφου γύρω στα δέκα αυτοκίνητα, τα οποία απεγκλωβίστηκαν με την παρέμβαση της Αστυνομίας και της Πολιτικής Άμυνας. Επίσης, στην οδό Μαρίνου Γερολάνου, εγκλωβίστηκαν οδηγοί αυτοκίνητων, οι οποίοι απεγκλωβίστηκαν από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ μέρος της οδού έχει κλείσει για την κυκλοφορία. Ακόμη, στο παρακαμπτήριο Πάφου – Λεμεσού εγκλωβίστηκε μεγάλος αριθμός αυτοκίνητων και γίνεται προσπάθεια απεγκλωβισμού τους.

Κύπρος: Σοβαρά προβλήματα λόγω των καταρρακτωδών βροχών – εγκλωβίστηκαν οδηγοί (Φωτογραφίες)-2

Λόγω των καταρρακτωδών βροχών, πλημμύρισαν επίσης οι χώροι στάθμευσης της επίχωσης στο παραλιακό μέτωπο της πόλης, με αποτέλεσμα εκατοντάδες αυτοκίνητα να υποστούν ζημιές. Παράλληλα, σύμφωνα με την αστυνομία, η οδός Νίκαιας έχει καταστεί επικίνδυνη λόγω λάσπης και χαλικιών. Λόγω κατολισθήσεων, η μία λωρίδα στον δρόμο Πλατρών – Λεμεσού παρά τον υδατοφράκτη Πολεμιδιών είναι κλειστή και οι οδηγοί προτρέπονται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Κύπρος: Σοβαρά προβλήματα λόγω των καταρρακτωδών βροχών – εγκλωβίστηκαν οδηγοί (Φωτογραφίες)-3

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε εκατοντάδες κλήσεις για παροχή βοήθειας, ενώ τα συνεργεία των δήμων της Λεμεσού αλλά και όλες οι υπηρεσίες βρίσκονται επί ποδός για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το sigma live, έντονα καιρικά φαινόμενα επικράτησαν και στην Επαρχία Πάφου, με σφοδρούς ανέμους, έντονες βροχοπτώσεις, αστραπές και θαλασσοταραχή.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο δρόμος παρά τον κυκλικό κόμβο του Σταδίου «Στέλιος Κυριακίδης» πλημμύρισε από τις 10 το βράδυ, με αποτέλεσμα αρκετά οχήματα να εγκλωβιστούν. Στο σημείο έσπευσε ομάδα μελών της πυροσβεστικής με ένα όχημα για την υποχώρηση των υδάτων με το άνοιγμα των οχετών.

Από τις έντονες βροχοπτώσεις έμειναν για λίγο χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα αρκετές κατοικίες στο Δήμο Γεροσκήπου.

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή