Η Άγκυρα «πατάει πόδι» στην Αφρίν – Έκκληση των Κούρδων στη Δαμασκό για προστασία των συνόρων

Η Άγκυρα «πατάει πόδι» στην Αφρίν – Έκκληση των Κούρδων στη Δαμασκό για προστασία των συνόρων

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας στην επαρχία Αφρίν της Συρίας θα συνεχιστούν, όπως προβλέπουν τα σχέδια της Άγκυρας, διαβεβαίωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης και κυβερνητικός εκπρόσωπος Μπεκίρ Μποζντάγ, προειδοποιώντας ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας θα συμβάλουν στη διαίρεση της χώρας, εάν εισέλθουν στην περιοχή.

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης προέβη στις παραπάνω δηλώσεις μετά το πέρας του υπουργικού συμβουλίου.

Επιπλέον, ο Μποζντάγ επισήμανε ότι η Τουρκία ελπίζει ότι η σχεδιαζόμενη επιχείρηση στη Μανμπίτζ της Συρίας δεν θα χρειαστεί να γίνει και ότι αντιθέτως οι διαφορές για την πόλη θα επιλυθούν μέσω του διαλόγου με τις ΗΠΑ.

Οι Κούρδοι πολιτοφύλακες της Συρίας, οι Μονάδες Προστασίας του Λαού διέψευσαν σήμερα ότι σύναψαν συμφωνία με τη Δαμασκό προκειμένου οι κυβερνητικές δυνάμεις να εισέλθουν στην επαρχία Αφρίν για να βοηθήσουν στην απώθηση των τουρκικών δυνάμεων που επιχειρούν εκεί.

Δεν υπάρχει συμφωνία. Το μόνο που υπάρχει είναι η έκκληση που απευθύναμε προς τον συριακό στρατό να έρθει και να προστατεύσει τα σύνορα» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου των YPG Νούρι Μαχμούντ σε τηλεφωνική επικοινωνία με το Reuters.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή