ΚΟΣΜΟΣ

Κύπρος: Βρέφος επανήλθε λίγο πριν τη μεταφορά του στο νεκροτομείο

kypros-vrefos-epanilthe-ligo-prin-ti-metafora-toy-sto-nekrotomeio-2234380

Σε κρίσιμη κατάσταση διακομίσθηκε στο Μακάρειο Νοσοκομείο βρέφος τριών μηνών που διαμένει με τους γονείς του στην Πάφο. Το βρέφος είχε αρχικά μεταφερθεί από τους αλλοδαπούς γονείς του στο ΓΝ Πάφου μετά από εμετούς που είχε εισροφήσει.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το βρέφος ηλικίας τριών μηνών μεταφέρθηκε χθες στις 15:40 στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝ Πάφου από τον πατέρα του από τη Ρουμανία. Κατά την εξέταση του από τους γιατρούς διαπιστώθηκε ότι το βρέφος είχε εισροφήσει τα εμέσματα του και δεν ανταποκρινόταν, με αποτέλεσμα να γίνουν κάποιες προσπάθειες για ανάνηψη του χωρίς όμως θετικό αποτέλεσμα.

Ακολούθως ανακοινώθηκε από τους γιατρούς ο θάνατος του, αφού δεν ήταν εφικτή η επαναφορά των παλμών του βρέφους.

Μετά από πάροδο 45 λεπτών περίπου και αφού το βρέφος υποβάλλονταν σε καρδιογράφημα για να ακολουθήσει η μεταφορά του στο Νεκροτομείο το βρέφος ανένηψε.

Αμέσως μετά υποβλήθηκε σε αξονική εγκεφάλου και διαπιστώθηκε ότι φέρει κρανιοεγκεφαλική κάκωση, επισκληρίδιο αιμάτωμα και και παραχνωειδή εμφορά.

Η κατάσταση του είναι εξαιρετικά κρίσιμη και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Μακάρειο Νοσοκομείο στη Λευκωσία.

Μέλη του ΤΑΕ Πάφου μετέβησαν στο ΓΝ Πάφου όπου διενήργησαν σχετικές εξετάσεις και σύμφωνα με την μητέρα του βρέφους επίσης από την Ρουμανία το βρέφος πριν από τρεις ημέρες ενώ βρισκόταν στην κατοικία του έπεσε από τον καναπέ και χτύπησε, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο μέτωπο.

Η μητέρα του ωστόσο δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία μέχρι που ξεκίνησαν οι συνεχόμενοι εμετοί του τρίμηνου βρέφους.

Πηγή: Καθημερινή Κύπρου